Elkészítése
Elkészítem a piskótát kerek tortaformában: a tojásokat szétválasztom, a fehérjét felverem, a sárgáját kikeverem cukorral, majd hozzáadom a lisztet és a kakaóport. Összekeverem a felvert fehérjével, és megsütöm.
A tejet a cukorral felforralom, hozzáadom a vajat és a citromhéjat. A rizst bő vízben puhára főzöm, leszűröm, és azonnal a tejhez adom. Folyamatosan keverve ragacsossá főzöm. Hagyom kihűlni.
A tejszínt (vagy habport) felverem, és hozzákeverem a kihűlt rizshez. Az étkezési zselatint a zacskó hátulján megadottak szerint elkészítem, kicsit hagyom hűlni, majd ezt is hozzákeverem a tejszínhabos rizshez.
A piskótára rákenem ezt a finom rizstölteléket. Célszerű a piskótát nem kivenni a tortaformából, mert ebben a halmazállapotában még kicsit folyékony a töltelék, és a forma nélkül lefolyna, mielőtt megdermedne. Pár óra szükséges a dermedéshez, de legjobb egy éjszakát hűtőben hagyni.
A rizstöltelékre gyümölcsöt teszek (nagyon finom almával), és az egészet beborítom tortabevonó zselatinnal. Ehhez szükséges két csomag zselatin, amit szintén az útmutató szerint kell elkészíteni.
Jó étvágyat!

