Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Rizstorta recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Piskótához

  • 4 db tojás
  • 4 evőkanál liszt
  • 4 evőkanál cukor
  • 1 evőkanál kakaópor

Rizstöltelékhez

  • 7,5 dl tej
  • 10 dkg cukor
  • 1 kávéskanál margarin
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • kevés citromhéj
  • 16 dkg rizs
  • 1 csomag zselatin
  • 3 dl habtejszín

Díszítéshez

  • gyümölcs
  • 2 csomag tortabevonó zselatin
Rizstorta

Elkészítése

Elkészítem a piskótát kerek tortaformában: a tojásokat szétválasztom, a fehérjét felverem, a sárgáját kikeverem cukorral, majd hozzáadom a lisztet és a kakaóport. Összekeverem a felvert fehérjével, és megsütöm.

A tejet a cukorral felforralom, hozzáadom a vajat és a citromhéjat. A rizst bő vízben puhára főzöm, leszűröm, és azonnal a tejhez adom. Folyamatosan keverve ragacsossá főzöm. Hagyom kihűlni.

A tejszínt (vagy habport) felverem, és hozzákeverem a kihűlt rizshez. Az étkezési zselatint a zacskó hátulján megadottak szerint elkészítem, kicsit hagyom hűlni, majd ezt is hozzákeverem a tejszínhabos rizshez.

A piskótára rákenem ezt a finom rizstölteléket. Célszerű a piskótát nem kivenni a tortaformából, mert ebben a halmazállapotában még kicsit folyékony a töltelék, és a forma nélkül lefolyna, mielőtt megdermedne. Pár óra szükséges a dermedéshez, de legjobb egy éjszakát hűtőben hagyni.

A rizstöltelékre gyümölcsöt teszek (nagyon finom almával), és az egészet beborítom tortabevonó zselatinnal. Ehhez szükséges két csomag zselatin, amit szintén az útmutató szerint kell elkészíteni.

Jó étvágyat!

https://receptneked.wps.hu/torta-receptek/rizstorta/