Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Torta receptek

Rumos diótorta

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Először a darált kekszet a kakaóval jól elkeverjük, majd a tészta többi hozzávalójából jól formázható tésztát gyúrunk. Elosztjuk 7 felé és kúp alakúra formázunk belőle ötöt a tobozoknak, a másik kettőből pedig kicsit hosszúkásabbat a süniknek. A tobozokhoz elkezdjük a gabonapelyheket beletűzdelni körbe, az aljától indulva egészen a tetejéig, majd porcukorral meghintjük és tálalásig hűtőbe […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
8 adag
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
doloresz
Beküldte: 2020.12.09.

Piskóta

Töltelék

Sünik és tobozok

Díszítéshez

Elkészítése

Először a darált kekszet a kakaóval jól elkeverjük, majd a tészta többi hozzávalójából jól formázható tésztát gyúrunk.

Elosztjuk 7 felé és kúp alakúra formázunk belőle ötöt a tobozoknak, a másik kettőből pedig kicsit hosszúkásabbat a süniknek.

A tobozokhoz elkezdjük a gabonapelyheket beletűzdelni körbe, az aljától indulva egészen a tetejéig, majd porcukorral meghintjük és tálalásig hűtőbe tesszük.

A süniknek tejszínből kis tüsiket húzgáltunk

A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjéhez adunk egy csipet sót.

A sárgáját a cukorral szinte fehéredésig habosítjuk robotgéppel, a nagymamám készítette így (persze ő anno még kézzel keverte, nem géppel) mindig azt mondta, minél tovább keverjük, annál finomabb lesz!

Mikor már úgy látjuk, hogy megfelelően kihabosodott a tojásságája, akkor kemény habbá verjük a fehérjét is. Viszont én nem szoktam nagyon-nagyon keményre, mert azt nem szabad! Attól nem lesz szép a piskóta!

Mikor felverjük a habot, akkor a sárgájához keverjük óvatosan, vigyázva hogy ne törjük a habot, majd két részletben hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet.

Sütőpapírral bélelt 24 cm-es formában, előmelegített sütőben, 40-45 perc alatt, 180 fokon készre sütjük.

Jöhet a krém készítése. A szobahőmérsékletű margarint habosra keverjük a porcukorral, majd hozzáadjuk a diót és cseppenként a rumot, hogy a krém össze ne menjen.

Ha már kihűlt a piskótánk és kihűlt, akkor kettévágjuk és megtöltjük a diós krémmel, ügyelve arra, hogy egy kicsit hagyjunk a tetejére is. Én egy kicsivel több margarinnal készítettem a krémet és így maradt díszítésnek a tetejére is!

Felolvasztunk gőz felett kb 5 dkg csokoládét, habzsákba tesszük és szépen körben berajzoljuk a fa erezetét.

A tejszínt felverjük a kakaóporral és kidíszítjük vele körben a tortánkat vagyis a fatörzset.

Végül ráhelyezzük a süniket, tobozokat és tetszőlegesen kis zöld ágakat, fűszálakat készítünk ide-oda.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Születésnapi receptek Évszak: Egész évben Ételallergia: Gluténmentes receptek Ár: Kicsit drágább Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Desszert
doloresz
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is