Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Rumos-kakaós sütőtöktorta recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Tészta

  • 15 dkg vaj
  • 15 dkg barnacukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 3 tojás
  • 30 dkg sütőtök püré
  • 3 evőkanál kakaópor
  • 0,5 csomag sütőpor
  • 50 ml rum
  • 22 dkg finomliszt
  • 1 teáskanál őrölt fahéj

Tetejére

  • 3 dl tej
  • 1 tasak tejszínízű pudingpor
  • 25 dkg porcukor
  • 25 dkg mascarpone
  • kakaópor a szóráshoz

Elkészítése

A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük. Egy 22 cm-es kapcsos tortaforma aljába sütőpapírt vágunk.

A vajat a cukrokkal habosra keverjük, majd egyesével hozzádolgozzuk a tojásokat, a rumot, a tökpürét és a kakaós-sütőporos lisztet.

A masszát a formába simítjuk és kb 35 perc alatt (tűpróbáig) sütjük.

A krémhez megfőzzük a tejben a pudingot és kihűtjük. A krémsajtot a porcukorral habosra keverjük, majd tovább keverve hozzáadjuk a pudingot.

A krémet habzsákba töltjük és a tetszés szerint a tészta tetejére nyomjuk. Kakaóporral megszórva, felszeletelve tálaljuk.

https://receptneked.wps.hu/torta-receptek/rumos-kakaos-sutotoktorta/