Elkészítése
Hozzávalók:
Tészta:
- 20 dkg étcsokoládé
- 20 dkg margarin
- 4 tojás
- 8 evőkanál cukor
- 8 evőkanál baracklekvár
- 6 púpozott evőkanál liszt
- 1 sütőpor
Töltelék:
- baracklekvár ízlés szerint
Tetejére:
- porcukor, vagy csokimáz
Elkészítése:
A darabokra tört csokit a margarinnal megolvasztjuk, majd megvárjuk, míg langyosra hűl. A tojásokat a cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a csokit és a lekvárt. A lisztet a sütőporral elkeverjük és a többihez öntjük. Előmelegített sütőben, 160 fokon sütjük kb. 35-40 percig (tűpróba).
A kihűlt tortát kettévágjuk, mindkét felét megkenjük lekvárral és mikor beitta a tészta akkor összefordítjuk. Tetejét porcukorral szórjuk, vagy csokimázzal vonjuk be.
[box style=”info”]Minél magasabb kakaótartalmú a csokoládé, annál finomabb a süti.[/box]
