Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Sacher torta recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

T

  • 20 dkg finomliszt
  • 30 dkg tejcsokoládé
  • 20 dkg vaj
  • 30 dkg cukor
  • 8 tojás
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 dkg sütőpor
  • 20 dkg baracklekvár (kb)
  • 0,5 dl rum

Csokimáz

  • 20 dkg étcsokoládé
  • 25 dkg cukor
  • 1,5 dl víz

Elkészítése

A csokit gőz felett megolvasztjuk. Ha félig kihűlt hozzákeverünk 15 dkg cukrot, a vajat és a vaníliás cukrot, majd egyesével a tojások sárgáját is. Robotgéppel jó habosra keverjük.

A tojásfehérjékből kemény habot verünk, hozzáadunk 15 dkg cukrot, majd a kihűlt, habos csokimasszába forgatjuk.

Végül a lisztet és sütőport is beleszitáljuk, lendületes mozdulatokkal belekverjük a csokoládés masszába.

Az elkészült masszát 22 cm-es tortaformába töltjük és 170 fokra előmelegített sütőben kb 1 óra alatt megsütjük. A formában hagyjuk kihűlni.

A baracklekvárban elkeverjük a rumot. Én általában 25-30 dkg lekvárt használok. A kihűlt tésztát félbe vagy háromfelé vágjuk és a lekvárral megkenjük, majd egymásra tesszük a lapokat.

A csokoládémázhoz a vizet a cukorral felforraljuk, pár percig hagyjuk forrni, majd testhőmérsékletűre hűtjük. Beletördeljük a csokoládét, csomómentesre keverjük és ráöntjük a tortára. A felesleget egy lapos késsel vagy spatulával lehúzzuk.

https://receptneked.wps.hu/torta-receptek/sacher-torta-4/