Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Tészta: A sütőt melegítsük elő 165 fokra. A tojásokat válasszuk szét. A fehérjét 5 dkg cukorral nem túl kemény habbá verjük. A vajat a maradék cukorral habosítsuk ki. A kihabosított vajat és a tojássárgáját néhány gyors mozdulattal keverjük össze, majd keverjük el az olvasztott csokoládéval (vigyázzunk, hogy a csokoládé ne legyen túl forró), ezután óvatosan […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
6 adag
Mennyibe kerül?
Drága
lara
Beküldte: 2018.03.08.

Tészta:

Töltelék:

Ganache:

Elkészítése

Tészta:

A sütőt melegítsük elő 165 fokra.

A tojásokat válasszuk szét. A fehérjét 5 dkg cukorral nem túl kemény habbá verjük.

A vajat a maradék cukorral habosítsuk ki. A kihabosított vajat és a tojássárgáját néhány gyors mozdulattal keverjük össze, majd keverjük el az olvasztott csokoládéval (vigyázzunk, hogy a csokoládé ne legyen túl forró), ezután óvatosan keverjük hozzá a felvert fehérjét. Végül óvatosan forgassuk hozzá a kakaóporral elkevert lisztet is.

Az elkészített masszát öntsük egy 24 cm átmérőjű, sütőpapírral bélelt tortakarikába.

Kb 55-60 perc alatt süssük készre.

Ha kicsit felpúposodott a közepe, akkor azt egyenesre levágjuk és úgy tesszük rácsra, hogy az alja legyen felül, így szép sima lesz a torta teteje.

Ha teljesen kihűlt, akkor két lapra vágjuk.

Töltelék:

A lekvárt ízlés szerinti rummal vagy aromával összekeverjük és összemelegítjük, hogy jó folyós legyen.

A tortalapok vágott felét jól megkenjük lekvárral, majd a lekváros felükkel összefordítjuk és a maradék lekvárt rákenjük a torta tetejére.

1-2 órára hűtőbe tesszük, ezalatt a lekvár szépen megdermed.

Ganache:

A tejszínt és a csokit összemelegítjük. Langyosra hűtjük, majd ráöntjük a tortára. Szépen, egyenletesen elfog terülni. Ha megszárad a máz, akkor kicsit ragadni fog. Ha keményebb mázat szeretnénk, akkor több csokit tegyünk bele, de akkor nehezebb lesz vele burkolni.

Lehet a tetejére sima csokibevonatot is készíteni.

Jó étvágyat hozzá!

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Évszak: Egész évben Ár: Drága Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Desszert
lara
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is