Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Sacher torta Eta módra recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Tészta:

  • 8 tojás
  • 250 g kristálycukor
  • 160 g finomliszt
  • 160 g vaj
  • 160 g étcsokoládé (olvasztva)
  • 25 g cukrozatlan kakaópor
  • 6 g sütőpor

Töltelék:

  • 30 dkg  baracklekvár
  • rumaroma

Ganache:

  • 1 dl tejszín
  • 20 dkg étcsokoládé

Elkészítése

Tészta:

A sütőt melegítsük elő 165 fokra.

A tojásokat válasszuk szét. A fehérjét 5 dkg cukorral nem túl kemény habbá verjük.

A vajat a maradék cukorral habosítsuk ki. A kihabosított vajat és a tojássárgáját néhány gyors mozdulattal keverjük össze, majd keverjük el az olvasztott csokoládéval (vigyázzunk, hogy a csokoládé ne legyen túl forró), ezután óvatosan keverjük hozzá a felvert fehérjét. Végül óvatosan forgassuk hozzá a kakaóporral elkevert lisztet is.

Az elkészített masszát öntsük egy 24 cm átmérőjű, sütőpapírral bélelt tortakarikába.

Kb 55-60 perc alatt süssük készre.

Ha kicsit felpúposodott a közepe, akkor azt egyenesre levágjuk és úgy tesszük rácsra, hogy az alja legyen felül, így szép sima lesz a torta teteje.

Ha teljesen kihűlt, akkor két lapra vágjuk.

Töltelék:

A lekvárt ízlés szerinti rummal vagy aromával összekeverjük és összemelegítjük, hogy jó folyós legyen.

A tortalapok vágott felét jól megkenjük lekvárral, majd a lekváros felükkel összefordítjuk és a maradék lekvárt rákenjük a torta tetejére.

1-2 órára hűtőbe tesszük, ezalatt a lekvár szépen megdermed.

Ganache:

A tejszínt és a csokit összemelegítjük. Langyosra hűtjük, majd ráöntjük a tortára. Szépen, egyenletesen elfog terülni. Ha megszárad a máz, akkor kicsit ragadni fog. Ha keményebb mázat szeretnénk, akkor több csokit tegyünk bele, de akkor nehezebb lesz vele burkolni.

Lehet a tetejére sima csokibevonatot is készíteni.

Jó étvágyat hozzá!

https://receptneked.wps.hu/torta-receptek/sacher-torta-eta-modra/