Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Torta receptek

Saint-Honoré torta

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A vizet a sóval és a margarinnal felforraljuk. Amikor forr, egyben hozzáadjuk a lisztet, és folyamatos keverés mellett addig főzzük, amíg a tészta összeáll, és elválik az edény falától. Ez az égetett tészta. Lehúzzuk a tűzről, majd egy tojást hozzákeverünk, és kicsit hagyjuk hűlni. Ezután egyenként hozzáadjuk a többi tojást és a sütőport. A sütőt […]

Nehézségi szint:
Profiknak
Elkészítési idő:
perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Drága
Beküldte: 2012.08.31.

Az égetett tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Elkészítése

A vizet a sóval és a margarinnal felforraljuk. Amikor forr, egyben hozzáadjuk a lisztet, és folyamatos keverés mellett addig főzzük, amíg a tészta összeáll, és elválik az edény falától. Ez az égetett tészta. Lehúzzuk a tűzről, majd egy tojást hozzákeverünk, és kicsit hagyjuk hűlni. Ezután egyenként hozzáadjuk a többi tojást és a sütőport.

A sütőt előmelegítjük 220 fokra. Kibélelünk sütőpapírral egy 26 cm átmérőjű kapcsos tortaformát és egy tepsit. A tésztát habzsákba töltjük, és a tortaforma aljára fél cm távolságra koncentrikus köröket nyomunk. A maradék masszából mogyorónyi halmokat nyomunk a tepsire. Mindkettőt aranysárgára sütjük, majd a sütő kikapcsolása után résnyire nyitott ajtónál 5 percig pihentetjük. A tésztát és a fánkokat rácsra tesszük hűlni, a fánkok oldalát kicsit megnyitjuk, hogy a gőz távozhasson.

A krémhez a zselatint 1 dl hideg vízben felpuhítjuk. A vaníliarudat kikaparjuk, majd 3 dl tejjel és 5 dkg cukorral felforraljuk. A tojássárgákat simára keverjük a pudingporral és a maradék 1 dl tejjel, majd hozzáöntjük a vaníliás tejet, és gőz fölött besűrítjük. Ekkor hozzákeverjük a zselatint, majd hűlni hagyjuk.

A tojásfehérjéket egy csipet sóval habbá verjük, majd fokozatosan hozzáadjuk a maradék 20 dkg cukrot, és kemény habot verünk belőle, amit hozzákeverünk a krémhez. A tortaformát újrabéleljük, belefektetjük a tésztalapot, és ráöntjük a krémet. Hűtőbe tesszük 12 órára.

A díszítéshez a cukrot 2 evőkanál vízzel és citromlével aranysárgára pirítjuk, majd belemártjuk a fánkok tetejét, és rácson hagyjuk kihűlni. A torta oldalát fánktörmelékkel borítjuk. A tejszínt felverjük a vaníliás cukorral és a habfixálóval, majd csillagcsőrös habzsákból rózsákat nyomunk a tortára, a szeletek helyére egy-egy fánkot teszünk.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Születésnapi receptek Évszak: Egész évben Ár: Drága Gyakorlat: Profiknak
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is