Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Sajttorta áfonyával recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 160 g háztartási keksz
  • 80 g vaj
  • 350 g mascarpone sajt (vagy natúr krémsajt)
  • 2 ek porcukor
  • citromlé
  • 200 ml tejszín
  • 1 ek vaníliás cukor
  • 100 ml forró víz
  • 20 g zselatin
  • 120 g áfonya


Elkészítése:

A háztartási kekszet jó alaposan összetörjük, majd a felmelegített vajjal összedolgozzuk. Egy 22 cm-es átmérőjű tortát kibélelünk fóliával (vagy műanyag zacskóval) és a kekszes masszát alaposan lenyomkodjuk az aljára. Hűtőbe rakjuk.

A tejszínt és a vaníliás cukrot kemény habbá verjük. A mascarponét, porcukrot és a citrom levét összemixeljük, hozzáadjuk a felvert tejszínhabot. A forró vízben feloldjuk a zselatint, hozzáadunk 1-2 evőkanál mascarponés krémet és simává keverjük.

A zselatint hozzáöntjük a többi krémhez és mixerrel alaposan átkeverjük. Ráöntjük a kekszes alapra. A lemosott és lecsepegtetett áfonyát rátesszük a torta tetejére. A tortát pár órára a hűtőbe rakjuk majd tálaljuk.

https://receptneked.wps.hu/torta-receptek/sajttorta-afonyaval/