Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 7,5 dkg omlós, édes keksz 7,5 dkg omlós, kakaós édes keksz 7,5 dkg margarin Habos-krém: 25 dkg mascarpone 15 dkg porcukor 2 csomag vaníliás cukor 1 citrom leve 2 dl habtejszín Cseresznyedzsem: 50 dkg magozott cseresznye (fagyasztott v. befőtt) cukor 1 vaníliás cukor cherry brandy aroma reszelt narancshéj pici víz (v. befőttlé) 1 ek […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
KGizi
Beküldte: 2015.07.29.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 7,5 dkg omlós, édes keksz
    7,5 dkg omlós, kakaós édes keksz
  • 7,5 dkg margarin

Habos-krém:

  • 25 dkg mascarpone
  • 15 dkg porcukor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 1 citrom leve
  • 2 dl habtejszín

Cseresznyedzsem:

  • 50 dkg magozott cseresznye (fagyasztott v. befőtt)
  • cukor
  • 1 vaníliás cukor
  • cherry brandy aroma
  • reszelt narancshéj
  • pici víz (v. befőttlé)
  • 1 ek keményítő


Elkészítése:

A kétféle kekszet finomra összeaprítjuk. A margarint felolvasztjuk, majd az aprított kekszhez öntjük, és jól összedolgozzuk.

Egy 20 cm-es tortaforma alját kibéleljük sütőpapírral, beleöntjük a kekszes masszát, és tenyérrel jól ellapogatjuk. Hűtőbe tesszük pihenni. Közben el lehet készíteni a krémet.

Krém készítése:

A mascarponét a porcukorral, a vaníliás cukorral és a citromlével habosra keverjük.
A tejszínt kemény habbá verjük, majd óvatosan az előzőleg jól kikevert krémhez keverjük.

A hűtőből kivesszük a tortaalapot, és a formából kivéve lehúzzuk róla a sütőpapírt, majd visszahelyezzük a formába.
Tetejére kanalazzuk a habos krémet, majd visszatesszük a hűtőbe, hogy megdermedjen a hab. (Kb. 1-2 óra elég.)

Cseresznyedzsem készítése:

A cseresznyét apróbb darabokra aprítjuk, majd egy serpenyőbe tesszük.
Egy pici vizet (v. befőttlevet) öntünk alá, és ízlés szerinti mennyiségű cukrot, vaníliás cukrot, cherry brandy aromát és reszelt narancshéjat adunk hozzá. Felforraljuk, majd lassú tűzön kb. 10 percig főzzük.

Ezután a keményítőt egy pici vízzel simára keverjük, majd állandó keverés mellett a cseresznyéhez öntjük. Kevergetve addig főzzük, még besűrűsödik, majd a tűzről levéve teljesen kihűtjük.

Tálalás előtt a teljesen kihűlt dzsemet a torta tetejére kanalazzuk, majd vízbe mártott késsel felszeleteljük.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Desszert
KGizi
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is