Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Sárgabarackos tejszínes torta recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Tésztához

  • 8 db tojás
  • 8 evőkanál cukor
  • 8 evőkanál finomliszt
  • 1 csipet só
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 csomag sütőpor

Krémhez

  • 0,5 liter habtejszín
  • 1 doboz sárgabarack konzerv

Elkészítése

Tészta:

A tojásokat szétválasztjuk. A tojásfehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük. A tojássárgáját habosra keverjük a cukorral és a vaníliás cukorral, majd hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet.

A tojásfehérje habot óvatosan, több részletben beleforgatjuk a tojássárgájás masszába, hogy a tészta könnyű és levegős maradjon. A tésztát egy kivajazott, lisztezett tortaformába öntjük.

A sütőt előmelegítjük 180 °C-ra, és a tésztát kb. 35-45 perc alatt készre sütjük. Sütés közben nem szabad nyitogatni a sütő ajtaját, hogy a piskóta ne essen össze. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy a tészta megsült-e. A kész piskótát hagyjuk kihűlni, majd óvatosan kivesszük a formából.

Krém:

A habtejszínt kemény habbá verjük. A konzerv sárgabarackot lecsepegtetjük, és a felét villával vagy botmixerrel pépesítjük. A barackpürét óvatosan a tejszínhabhoz keverjük. A maradék barackot szeletekre vágjuk, és a díszítéshez félretesszük.

Összeállítás:

A kihűlt tésztát vízszintesen kettévágjuk. Az alsó lapot megkenjük a barackos tejszínhabbal, majd ráhelyezzük a felső lapot. A torta tetejét és oldalát is bevonjuk a maradék krémmel, majd a barackszeletekkel ízlés szerint díszítjük.

https://receptneked.wps.hu/torta-receptek/sargabarackos-tejszines-torta/