Elkészítése
Az étcsokoládét vízgőz felett felolvasztjuk, majd hozzáadjuk a vajat, és alaposan elkeverjük. Hagyjuk kihűlni a masszát. Közben a tojásokat szétválasztjuk; a tojássárgáját a kihűlt csokoládés masszához keverjük. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, majd óvatosan összeforgatjuk a csokoládés keverékkel. Ezt követően hozzáadjuk a lisztet, és egyneművé keverjük. A tésztát egy kivajazott, 24 cm-es kör alakú tepsibe öntjük, és előmelegített sütőben kb. 20-30 perc alatt készre sütjük.
Amíg a tészta sül, elkészítjük a krémet. A habtejszínt kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk a porcukrot és a zselatin fixet. Amikor a krém már jó kemény, hozzákeverjük a leturmixolt sárgabarackot, és alaposan összedolgozzuk.
A díszítéshez felolvasztjuk a csokoládét, majd hozzáadunk 2-4 evőkanál habtejszínt, és jól elkeverjük. A csokoládékrémet szilikonos sütőpapírra kenjük, majd hűtőbe tesszük megdermedni. Néhány óra múlva, amikor a csokoládé megszilárdult, a tortát tetszés szerint díszíthetjük vele.
