Elkészítése
Tészta
Először a lisztet, a sót, a fahéjat és sütőport egy tálban alaposan összekeverjük. Egy másik tálban a tojásokat, az olajat, a cukrot és vaníliás cukrot öntjük össze, majd keverőgéppel jól kikeverjük, amíg sima, egynemű masszát nem kapunk. Ezután a lisztes keveréket hozzáadjuk a tojásos masszához, és alaposan összedolgozzuk.
A keverékbe belekeverjük az aprított diót és a reszelt sárgarépát, majd az egészet egy előkészített tortaformába öntjük. Az előmelegített, légkeveréses sütőben 175 fokon sütjük 50-55 percig, vagy amíg a tészta a tűpróba során tiszta marad.
Krém
Amíg a torta sül, elkészítjük a joghurtos krémet. Ehhez a joghurtot habverővel habosra keverjük, majd hozzáadjuk a citrom reszelt héját és levét. A zselatint fél dl forró vízben feloldjuk, majd amikor kissé kihűlt, hozzákeverjük a joghurthoz. Végül óvatosan beleforgatjuk a porcukorral kemény habbá vert habtejszínt is. A krémet hűtőbe tesszük, és pár órát hagyjuk dermedni.
Összeállítás
Miután a tortalap teljesen kihűlt, kettévágjuk, és a joghurtos krémet az alsó lapra kenjük, majd a felső lapot ráhelyezzük. A maradék krémmel a torta tetejét és oldalát is bevonjuk, ízlés szerint díszítjük. Végül a torta tetejét bevonhatjuk porcukor és citromlé keverékéből készített mázzal is, hogy még ízletesebb legyen.

