Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Sárgarépatorta joghurtos citromkrémmel recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

A tortához

  • 4 db tojás
  • 1,5 bögre liszt
  • 1 bögre olaj
  • 2 csomag sütőpor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 2 teáskanál fahéj
  • 1 kávéskanál só
  • 10-15 dkg apróra vágott dió (vagy mogyoró vagy mandula)
  • 50 dkg sárgarépa ( reszelve)

A bögre 2 dl-es.A citromkrém hozzávalói

  • 4 dl natúr joghurt
  • 1 kis doboz habtejszín (1-1,5 dl)
  • 1 db citrom
  • 10 dkg porcukor
  • 3 evőkanál zselatin
Répatorta joghurtos citromkrémmel

Elkészítése

Tészta

Először a lisztet, a sót, a fahéjat és sütőport egy tálban alaposan összekeverjük. Egy másik tálban a tojásokat, az olajat, a cukrot és vaníliás cukrot öntjük össze, majd keverőgéppel jól kikeverjük, amíg sima, egynemű masszát nem kapunk. Ezután a lisztes keveréket hozzáadjuk a tojásos masszához, és alaposan összedolgozzuk.

A keverékbe belekeverjük az aprított diót és a reszelt sárgarépát, majd az egészet egy előkészített tortaformába öntjük. Az előmelegített, légkeveréses sütőben 175 fokon sütjük 50-55 percig, vagy amíg a tészta a tűpróba során tiszta marad.

Krém

Amíg a torta sül, elkészítjük a joghurtos krémet. Ehhez a joghurtot habverővel habosra keverjük, majd hozzáadjuk a citrom reszelt héját és levét. A zselatint fél dl forró vízben feloldjuk, majd amikor kissé kihűlt, hozzákeverjük a joghurthoz. Végül óvatosan beleforgatjuk a porcukorral kemény habbá vert habtejszínt is. A krémet hűtőbe tesszük, és pár órát hagyjuk dermedni.

Összeállítás

Miután a tortalap teljesen kihűlt, kettévágjuk, és a joghurtos krémet az alsó lapra kenjük, majd a felső lapot ráhelyezzük. A maradék krémmel a torta tetejét és oldalát is bevonjuk, ízlés szerint díszítjük. Végül a torta tetejét bevonhatjuk porcukor és citromlé keverékéből készített mázzal is, hogy még ízletesebb legyen.

https://receptneked.wps.hu/torta-receptek/sargarepatorta-joghurtos-citromkremmel/