Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Charlotte torta recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 8 tojásos piskóta tekercs
  • lekvár

A töltelékhez

  • 500 g túró
  • 2-3 evőkanál cukor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 1 db citrom reszelt héja
  • 500 ml habtejszín
  • 2 csomag habfixáló
  • 1 csomag zselatin fix
  • 1 doboz gyümölcs (ízlés szerint)

Elkészítése

Sütök egy 8 tojásból készített lapos piskótatekercset, amit megkenek lekvárral, majd félreteszem pihenni. A habtejszínt 1 evőkanál cukorral, 1 csomag vaníliás cukorral és a habfixálóval jól felverem, majd hűtőbe rakom pihenni. A túrót 2 evőkanál cukorral, 1 csomag vaníliás cukorral és a citrom reszelt héjával jól eldolgozom (villával összetöröm), majd a zselatinnal együtt habosra keverem. Hozzáadom a kockára vágott gyümölcsöt, amit óvatosan belekeverek.

Egy jénait fóliával kibélelek, és a piskótatekercset ujjnyi szeletekre vágva ezzel bélelem ki a jénait. Beletöltöm a túrókrémet, és a maradék piskótatekercs szeletekkel betakarom. A jénait lefedem egy tányérral, majd 4-5 óra hűtőben való tárolás után akár már szeletelhető is.

Az idő elteltével a tányérra fordítom a tortát, leemelem róla a jénait, és tetszés szerint akár díszíthetem is a tortát. Jó étvágyat hozzá!

https://receptneked.wps.hu/torta-receptek/scharlott-torta/