Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Torta receptek

Somlói galuska torta

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: Piskótához: 7 tojás 1,5 dl víz 22,5 dkg cukor 37,5 dkg liszt 1 kk sütőpor 1,5 dl víz 1 ek kakaópor 2 ek darált dió A vanília krémhez: 1 l tej 8 tojás sárgája 4 ek cukor 4 cs vaníliás cukor 8 dkg liszt A csokoládé öntethez: 5 ek kakaópor 2 ek cukor kevés […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
20 adag
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Beküldte: 2014.07.28.

Elkészítése

Hozzávalók:
Piskótához:

  • 7 tojás
  • 1,5 dl víz
  • 22,5 dkg cukor
  • 37,5 dkg liszt
  • 1 kk sütőpor
  • 1,5 dl víz
  • 1 ek kakaópor
  • 2 ek darált dió

A vanília krémhez:

  • 1 l tej
  • 8 tojás sárgája
  • 4 ek cukor
  • 4 cs vaníliás cukor
  • 8 dkg liszt

A csokoládé öntethez:

  • 5 ek kakaópor
  • 2 ek cukor
  • kevés víz

Az összeállításhoz:

  • 15 dkg durvára vágott dió
  • 15 dkg mazsola (lehet rumba vagy vízbe áztatni)
  • 1 dl rum


Elkészítése:

A piskótához a tojásokat egy mérőkancsóba rakom, felöntöm 1,5 dl vízzel, hogy 6 dl legyen összesen. Egy tálba öntöm, hozzáteszem a cukrot és habosra felverem. A lisztet a sütőporral összekeverem, majd beleteszem a tojásba és 1,5 dl vízzel lazítom. Nem muszáj bele az összes víz, a tészta állagától függ. A tésztát háromfelé mérem lesz egy sima lap, a következőbe belekavarom a kakaóport, a harmadikba a darált diót.

A tésztákat 26 cm-es, kivajazott és lisztezett tortaformába öntöm és előmelegített sütőben 12-15 percig sütöm (tűpróbát végezzünk!).

A vanília krémhez 8 dl tejet a vaníliás cukorral kis lángon melegíteni kezdem, közben a cukorral összekevert lisztet simára és kicsit habosra keverem a tojás sárgákkal. Hozzáöntöm a megmaradt 2 dl tejet, végül belekeverem a melegedő tejbe. Kevergetve forrásig főzöm, majd hagyom kihűlni.

A csokoládé öntethez a kakaóport és a cukrot egy edénybe öntöm és hozzáadok annyi vizet, hogy simára tudjam keverni vele. Ezután lassú tűzön forrásig melegítem, majd a tűzről levéve hagyom, hogy besűrűsödjön.

Az összeállításhoz a tortaformába teszem a sima piskótát, meglocsolom a rum harmadával, rákenem a krém harmadát, rászórom a durvára vágott diót és a mazsola felét, ráöntöm a csokoládéöntet felét. Erre kerül rá a kakaós piskótalap. Ezt is meglocsolom a rummal, jön rá a krém, a darált dió, a mazsola, a csokoládé öntet. Erre kerül rá a diós piskótalap ezt is meglocsolom rummal, a krémmel lekenem.

Ezután egy éjszakára hűtőszekrénybe teszem. Ha valaki már nem nagyon szeretné díszíteni, az tehet rá szintén diót, mazsolát, tejszínhabot és csokoládé öntetet.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Születésnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Kicsit drágább Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Desszert
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is