Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Sós torta recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 1,5 kg kenyér
  • 0,5 kg túró
  • 3 db krémsajt
  • 1 kis doboz tejföl
  • majonéz
  • sajt
  • kb 1 tejfölös pohár ajvár
  • kb 25 dkg spenót
  • 25 dkg gépsonka
  • petrezselyem

Elkészítése

Egy serpenyőben vízben megfőzzük a spenótot, majd apróra vágjuk. Egy tálban összekeverjük a túrót, a krémsajtot és a tejfölt, majd három részre osztjuk a keveréket. Az egyik részbe belekeverjük a spenótot és az apróra vágott petrezselymet, hogy zöldes színt kapjunk. A második részbe ajvárt keverünk, hogy pirosas legyen, míg a harmadikba apróra vágott sonkát vagy szalámit keverünk.

Ezután egy üvegtálat vagy tepsit készítünk elő, ami legalább 5 cm magas falú. A kenyeret vékony szeletekre vágjuk, és eltávolítjuk a héját, csak a kenyérbélre lesz szükségünk. A tál aljára egy réteg kenyérbél kerül, majd rákanalazzuk a spenótos tölteléket. Ezt követi a sonkás réteg, végül pedig az ajváros töltelék. A tetejére egy újabb réteg kenyérbél kerül.

Ezt vékonyan megkenjük majonézzel, majd reszelünk rá sajtot. Díszítésként petrezselyemmel is megszórhatjuk. Az egészet egy tálcával lefedjük, majd valami nehéz súlyt – például egy téglát – helyezünk rá, hogy kissé összenyomja. Az elkészült ételt hűtőbe tesszük néhány órára, hogy összeálljon.

Sztori:

Nemrég házavató bulit tartottam, és gondolkodtam, mit készítsek a vendégeknek az édes torta mellé, valami sósat is szerettem volna. Eszembe jutott ez a könnyű és finom recept, ami óriási sikert aratott – körülbelül 15 perc alatt elfogyott az egész!

https://receptneked.wps.hu/torta-receptek/sos-torta-2/