Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Formatorták

Torta receptek

Sport csoki torta

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: Piskóta: 7 tojás 14 dkg kristálycukor 15 dkg liszt 2 dkg kakaópor reszelt narancshéj Krém: 3 dl tej 1 zacskó csokis pudingpor 1 cs vaníliás cukor 120 g cukor 125 g margarin 3 ek kakaópor rum vagy rumaroma Fondant: 6 evőkanál víz 1 csomag étkezési zselatin 1 evőkanál margarin 2 evőkanál méz porcukor amennyit […]

Nehézségi szint:
Profiknak
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
10 adag
Mennyibe kerül?
Drága
Beküldte: 2015.08.30.

Elkészítése

Hozzávalók:
Piskóta:

  • 7 tojás
  • 14 dkg kristálycukor
  • 15 dkg liszt
  • 2 dkg kakaópor
  • reszelt narancshéj

Krém:

  • 3 dl tej
  • 1 zacskó csokis pudingpor
  • 1 cs vaníliás cukor
  • 120 g cukor
  • 125 g margarin
  • 3 ek kakaópor
  • rum vagy rumaroma

Fondant:

  • 6 evőkanál víz
  • 1 csomag étkezési zselatin
  • 1 evőkanál margarin
  • 2 evőkanál méz
  • porcukor amennyit felvesz
  • ételfesték


Elkészítése:

A tojásokat szétválasztjuk és a cukor 1/3-át a sárgájával a 2/3-át a fehérjével habbá verjük. A két habos tömeget összekeverjük, majd fokozatosan hozzákeverjük a lisztet.

A kész masszát 24 cm-es tortakarikába öntjük és 160-170 fokon 25 perc alatt készre sütjük. A kisült karikát lelisztezzük és saját gőzében megfordítva hűtjük. Kihűlés után 3 részre vágjuk.

A pudingport a cukrokkal és a tejjel csomómentesre keverjük, majd lassú tűzön sűrű krémet főzünk belőle. Kissé hagyjuk kihűlni, majd belekeverjük a margarint, a kakaóport és a rumot vagy aromát. Alaposan összekeverjük az egészet, hogy egynemű krémet kapjunk. Ezzel betöltjük a tortát, majd a maradékkal körbekenjük.

A vízbe belerakjuk a zselatint, megvárjuk míg megduzzad. Ekkor belerakjuk a margarint és a mézet. Mikróban 1 percig melegítjük. Egy tálba beleöntünk 1 kg porcukrot és a meleg zselatinos keveréket a közepébe öntjük. Addig kavarjuk kanállal, amíg tudjuk, utána gyúrni kezdjük…Ha szükséges még tegyünk hozzá porcukrot, hogy ne ragadjon. Ne legyen kemény! Érdemes étkezési keményítőn gyúrni és nyújtani, mert az nem ragad bele, utána meg vizes ecsettel le tudjuk szedni róla. Ha kész a fondant, kinyújtjuk és óvatosan nyújtófára tekerjük és az elkészített, betöltött, körbekent tortára rakjuk. Először a tetején simogatjuk el, utána az oldalán. A felesleget levágjuk és kész is.

A fondantból kialakítjuk a szemeket, a béka nyelvét, a koronát, a béka száját, ráhelyezzük a tortára. Vizes ecsettel kicsit megnedvesítjük, úgy jobban oda ragad majd a torta felületéhez.

Maradék zöld fondantból kicsi golyókat formázunk, majd körbe rakjuk vele a torta alját.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Születésnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Drága Gyakorlat: Profiknak Fogás: Desszert
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is