Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Sült epres túrótorta recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 50 dkg túró
  • 1 evőkanál kristálycukor
  • 15 dkg porcukor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 2 csomag vaníliaízű pudingpor (vagy 8 dkg keményítő)
  • 2 dl habtejszín
  • 1 citrom reszelt héja
  • 50 dkg eper
  • 1 evőkanál étkezési keményítő

Elkészítése

Az epret csumázzuk ki, majd folyó víz alatt mossuk meg és alaposan csepegtessük le. Ezután vágjuk fel ízlés szerint, szórjuk meg egy evőkanál keményítővel, majd keverjük össze.

A tojásokat válasszuk szét. A fehérjét egy csipet sóval és a kristálycukorral verjük fel kemény habbá, majd tegyük félre.

A tejszínt szintén verjük fel kemény habbá, majd tegyük félre.

A tojások sárgáját keverjük habosra a porcukorral és a vaníliás cukorral, majd keverjük hozzá a túrót, a reszelt citromhéjat és a vaníliás pudingport (vagy keményítőt) is.

Ezután először adjuk hozzá a keményre felvert tejszínhabot és óvatosan, hogy a hab ne nagyon törjön, egy keverőkanállal keverjük össze.

Ezután adjuk hozzá a szintén keményre felvert tojásfehérjét, majd óvatosan, hogy a hab ne nagyon törjön, keverőkanállal keverjük össze.

A tortaformát (24 cm) béleljük ki sütőpapírral, majd egyenletesen öntsük bele a túrós massza felét.

Ezután kanalazzuk rá a feldarabolt, keményítővel összekevert epret, majd egyenletesen kanalazzuk rá a maradék túrós masszát.

Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten süssük 55-60 perc alatt készre (én légkeverésnél 160 fokon, 55 percig sütöttem).

A sütőből kivéve a formában hagyjuk teljesen kihűlni.

https://receptneked.wps.hu/torta-receptek/sult-epres-turotorta/