Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Süncsalád torta recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Elkészítése

Hozzávalók egy 22 cm-es tortaformához:

Piskótához:

  • 6 tojás
  • 6 evőkanál cukor
  • 6 evőkanál rétesliszt

Krémhez:

  • 25 dkg szobahőmérsékletű vaj
  • 5 púpozott evőkanál porcukor
  • 5 teáskanál kakaópor
  • néhány csepp rumaroma (elhagyható)

Sünökhöz:

  • 25 dkg édes vajaskeksz
  • 5 dkg puha vaj
  • 5 dkg porcukor
  • 1-2 evőkanál kakaópor
  • néhány csepp rumaroma
  • olvasztott csokoládé
  • zizi
  • fehér és rózsaszínű cukorgyöngy
  • a díszítéshez marcipánlevelek


Elkészítése:

A kekszet apró darabokra törjük vagy megdaráljuk.

Összegyúrjuk a porcukorral, a kakaóporral, a rumaromával és a vajjal. Gyurmakeménységű, jól formázható masszát kell kapnunk. (Ha túl kemény, apránként öntsünk hozzá egy kis vizet, vagy gyúrjunk bele még némi vajat.)

A masszából golyókat, azokból pedig süniket formálunk. A sünik hátát olvasztott csokoládéba mártjuk, cukorgyöngyből szemet és orrot ragasztunk rájuk és ziziből tüskéket szúrunk a hátukba.

A kész figurákat hideg helyen dermedni hagyjuk.

A piskótához a tojásokat szétválasztjuk. A fehérjéből, fokozatosan hozzáadva a cukrot, kemény habot verünk. Ezután a habot tovább verve egyenként beledolgozzuk a tojássárágkat is. A lisztet laza mozdulatokkal a habba forgatjuk.

A tésztát sütőpapírral bélelt tortaformába simítjuk. 180 fokra előmelegített sütőben megsütjük. (Tűpróbát végezzünk!)

A krém hozzávalóit robotgéppel jól kihabosítjuk.

A megsült piskótát három lapba vágjuk, megtöltjük és bevonjuk a krémmel.

Az elkészített sünikkel és marcipánlevelekkel díszítjük.

https://receptneked.wps.hu/torta-receptek/suncsalad-torta/