Hozzávalók:
- 6 dl gyümölcsjoghurt
- 25 db babapiskóta
- 3 ek cukor
- 2 dl tej
- 1 ek sütő rum
- 20 g zselatin
- 5 dl habtejszín
- 1 közepes narancs
- 1 narancsból nyert narancslé
- 100 g gumicukor
Elkészítése:
A tejben elkeverjük a rumot.
A babapiskótákat megmártjuk ebben a rumos tejben, majd egy kapcsos tortaforma alját kirakjuk vele.
A joghurtot felmelegítjük, elkeverjük a porcukorral és a zselatinporral. Pár perces hűlés után hozzáadjuk a kemény habbá vert tejszínt, 1 narancs kicsavart levét, és jól elkeverjük.
A krém felét elterítjük a babapiskótán és feldarabolt narancskockákkal megszórjuk. Erre ismét egy sor tejbe áztatott babapiskótát teszünk és befedjük a maradék krémmel.
2-3 órára hűtőbe tesszük, majd kivesszük a formából, tálcára helyezzük és ízlés szerint gumicukorral kidíszítjük.