Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Torta receptek

Szabolcsi almás máktorta

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A mákot összekeverjük a darált keksszel, citromhéjjal és a reszelt almával. A tojásfehérjét a cukorral kemény habbá verjük, majd óvatosan hozzáforgatjuk a mákos keverékhez. A masszából kiolajozott, kilisztezett sütőlemezen hat dobostorta vastagságú lapot sütünk (200 fokos sütőben 12-14 percig). Miután megsültek, tortaformával kiszúrjuk őket a betöltés előtt. Krém elkészítése: Kevés tejjel simára keverjük a keményítőt […]

Elkészítési idő:
perc
Mennyiség:
adag
Beküldte: 2012.08.15.

Hozzávalók 22 cm-es formáhozTésztához

Krém

Almatöltelék

Elkészítése

A mákot összekeverjük a darált keksszel, citromhéjjal és a reszelt almával. A tojásfehérjét a cukorral kemény habbá verjük, majd óvatosan hozzáforgatjuk a mákos keverékhez. A masszából kiolajozott, kilisztezett sütőlemezen hat dobostorta vastagságú lapot sütünk (200 fokos sütőben 12-14 percig). Miután megsültek, tortaformával kiszúrjuk őket a betöltés előtt.

Krém elkészítése:

Kevés tejjel simára keverjük a keményítőt és a tojássárgáját. A maradék tejet a cukorral és vaníliás cukorral felforraljuk, majd folyamatos keverés mellett hozzáadjuk a keményítős keveréket. Ha a krém kihűlt, hozzáadjuk a felvert tejszínt.

Almatöltelék:

Az almát meghámozzuk, lereszeljük, majd cukorral, fahéjjal és citromlével megpároljuk. Ezt is hagyjuk kihűlni.

Összeállítás:

A hat lap közé felváltva rétegezzük a krémet és az almás tölteléket. Három réteg krém és két réteg alma kerül a tortába. Az összeállítás után hagyjuk egy kicsit pihenni, majd a tetejét és az oldalát is megkenjük a krémmel.

Jó étvágyat!

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is