Elkészítése
A mákot összekeverjük a darált keksszel, citromhéjjal és a reszelt almával. A tojásfehérjét a cukorral kemény habbá verjük, majd óvatosan hozzáforgatjuk a mákos keverékhez. A masszából kiolajozott, kilisztezett sütőlemezen hat dobostorta vastagságú lapot sütünk (200 fokos sütőben 12-14 percig). Miután megsültek, tortaformával kiszúrjuk őket a betöltés előtt.
Krém elkészítése:
Kevés tejjel simára keverjük a keményítőt és a tojássárgáját. A maradék tejet a cukorral és vaníliás cukorral felforraljuk, majd folyamatos keverés mellett hozzáadjuk a keményítős keveréket. Ha a krém kihűlt, hozzáadjuk a felvert tejszínt.
Almatöltelék:
Az almát meghámozzuk, lereszeljük, majd cukorral, fahéjjal és citromlével megpároljuk. Ezt is hagyjuk kihűlni.
Összeállítás:
A hat lap közé felváltva rétegezzük a krémet és az almás tölteléket. Három réteg krém és két réteg alma kerül a tortába. Az összeállítás után hagyjuk egy kicsit pihenni, majd a tetejét és az oldalát is megkenjük a krémmel.
Jó étvágyat!

