Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Szárított habtorta recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

A habhoz

  • 8 db tojásfehérje
  • 45 dkg kristálycukor
  • 15 dkg porcukor
  • pici só

A krémhez

  • 8 db tojássárgája
  • 15 dkg kristálycukor
  • 2,5 dl tej
  • 5 dkg kakaópor
  • 10 dkg étcsokoládé
  • 1 evőkanál instant kávé
  • 1,5 púpos evőkanál finomliszt
  • 1,5 púpos evőkanál gríz
  • 25 dkg vaj
Szárított habtorta

Elkészítése

Lapok készítése:

A tojásfehérjéhez hozzáadjuk a kristálycukrot és a sót és az egészet egy nagyobb habüstbe vagy tálba tesszük. Egy másik edényben teszünk fel a gázra melegedni vizet, a melegedő víz föle pedig a fehérjéket tesszük.

Kis fokozaton robotgép segítségével a gőz felett elkezdjük felverni a habot. Kb negyed óráig verjük, majd magasabb fokozaton, a porcukrot hozzáadva addig verjük amíg a hab szép fényes nem lesz és el nem válik az edény falától.

Négy sütőpapírra egyenként 26 cm átmérőjű köröket rajzolunk. A habot habzsákba töltjük és az előre megrajzolt köröket megtöltjük a habbal. 80 fokos sütőben a lapokat 80-100 percig szárítjuk.

Krém:

A sárgákat kikeverjük a cukorral. Feltesszük gőz fölé és felöntjük a tejjel amiben előtte elkeverjük a kakaót, instant kávét, lisztet és a reszelt csokit. Az egészet jó sűrűre főzzük. Ha nagyjából kihűlt akkor hozzádolgozzuk a szobahőmérsékletű vajat is.

Egy kevés krémet vegyünk ki díszíteni a többit pedig töltsük a már kiszárított, kihűlt lapok közé. Ízlés szerint díszítsük.

https://receptneked.wps.hu/torta-receptek/szaritott-habtorta/