Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Szedertorta recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 6 db tojás
  • 25 dkg kristálycukor
  • 25 dkg liszt
  • 0,5 csomag sütőpor
  • 78 dl habtejszín
  • 40 dkg szeder
  • porcukor (ízlés szerint )
Szedertorta

Elkészítése

A tojások fehérjét a cukorral kemény habbá verjük. A tojások sárgáját hozzáadjuk a fehérjék habjához. A lisztbe belekeverjük a sütőport majd ezt is hozzáadjuk. Óvatosan keverjük össze, majd sütőpapírral bélelt tortaformába öntjük és megsütjük 150-180°C között kb 45 percig. Ha megsült megvárjuk amíg kihűl. Addig megcsináljuk a habos krémet. Kb fél liter habtejszínt elkezdünk felverni magas fokozaton majd apránként adunk hozzá a szederből. ( Ízlés szerint lehet bele tenni porcukrot, ha savanyú.)

Ha kihűlt a tortánk 3 felé vágjuk, és tölthetjük a krémmel, a tetejére és az oldalára is hagyjunk. Díszíteni verjünk még fel habtejszínt és habrózsákat nyomunk a tetejére valamint szederrel is színesíthetjük! Bármilyen más gyümölcs is jó hozzá!

Sztori:

A kertünkben van egy fekete szeder bokor és innen jött az ötlet hogy, hogyan tudnánk felhasználni a sok fincsi gyümölcsöt!!

https://receptneked.wps.hu/torta-receptek/szedertorta-2/