Először a szokásos módon piskótát készítünk. A tojásokat szétválasztjuk és a fehérjéket csipet sóval és 3 evőkanál cukorral felverjük kemény habbá.
A sárgákhoz hozzáadjuk a cukrot és habosra verjük, majd hozzáadjuk a sütőporos lisztet, a reszelt narancshéjat és összekeverjük, majd a habból veszünk ki és fellazítjuk a tésztát, majd apránként beleforgatjuk a maradék habot laza, körkörös mozdulatokkal, hogy ne törjük össze a habot.
Egy 24 cm-es tortaforma alját kikenjük olajjal, majd kibéleljük sütőpapírral és beleöntjük a masszát. 180 fokra előmelegített sütőbe toljuk és kb 25 percig sütjük (tűpróbát végezzünk!), majd rácson hagyjuk kihűlni.
Ha kihűlt három lapra vágjuk.
A töltelékhez a szedret és a málnát a cukorral, a balzsamecettel és kevés vízzel felforraljuk, majd átpasszírozzuk és kihűtjük. A zselatin lapokat hideg vízbe beáztatjuk.
Ha kihűlt a püré, akkor a porcukorral és a joghurttal kikeverjük, majd belerakjuk a kinyomkodott és folyósra melegített zselatint is.
Ha elkezd dermedni, akkor elfelezzük. Az egyik felébe beleforgatjuk a kemény habbá felvert tejszínt.
Fektessük egy piskótalapot a tortatálra és tegyük köré a tortakarikát. Megkenjük a zselés krém felével és elsimítjuk, majd rákenjük a tejszínes kém felét. Rátesszük a következő lapot és megkenjük mind a két krémmel és befedjük az utolsó lappal. Berakjuk a hűtőbe legalább 3-4 órára, teljesen megdermedjen a torta.
Levesszük a tortakarikát és a díszítéshez a tejszínhabot verjük kemény habbá. A tejszín egyharmadát töltsük habzsákba és tegyükfélre. A maradék tejszínnel kenjük körbe a torta tetejét és az oldalát.
Díszítjük a torta tetejét a félretett habzsák segítségével habrózsákkal. Friss gyümölcsökkel díszítsük és tálalásig hűvös helyen tároljuk.