Elkészítése
Hozzávalók:
- 4 tojás
- 6 dkg vaj
- 15 dkg cukor
- reszelt citromhéj
- 1 kk sütőpor
- 12,5 dkg liszt
- 1 csomag vaníliás cukor
Krém
- 1 csomag vaníliás pudingpor
- 5 dl tej
- 4-5 ek cukor
- 20 dkg friss szeder
- 1 csomag gyümölcstorta zselatin
- 3 dl tejszín
Elkészítése:
A hozzávalókat robotgéppel összedolgozzuk, majd 24 cm-es vajazott, lisztezett gyümölcstorta-formába öntjük. 180 fokos sütőben 20 perc alatt készre sütjük.
Elkészítjük a vaníliás pudingot a csomagoláson leírtak szerint, hagyjuk hűlni, majd a szintén kihűlt, kifordított tortára öntjük. Megrakjuk frissen szedett fekete szederrel.
Elkészítünk egy zselatint, amit gyümölcstortákhoz lehet kapni. Az előírtnak megfelelően elkészítjük, majd a tortára öntjük úgy, hogy betakarja mindenhol a gyümölcsdarabokat. Erre tejszínhabot verünk fel cukorral, és nyomózsákból szépen kidíszítjük vele tortánkat. Behűtve kínáljuk.

