Elkészítése
A kenyeret vagy kalácsot felkockázzuk.
A tejet egy lábasban felmelegítjük, hozzáadjuk a margarint, a cukrot és a vaníliás cukrot, majd addig kevergetjük, amíg a margarin teljesen elolvad. A meleg tejet ráöntjük a kenyérkockákra, és fél órát állni hagyjuk, hogy jól megszívja magát.
A mazsolát közben langyos, rumaromás vízbe áztatjuk, majd leszűrjük. A tojásokat felverjük, és a mazsolával együtt a megpuhult kenyérmasszához keverjük.
Egy sütőpapírral bélelt vagy olajjal kikent formába öntjük, és előmelegített sütőben 180 °C-on aranybarnára sütjük.
Frissen a legfinomabb.
Tipp:
Dióval, mákkal, fahéjjal vagy különféle friss és aszalt gyümölcsökkel is gazdagíthatjuk. Reszelt citromhéj helyett narancs- vagy limehéjat is használhatunk.
