Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Szegények tortája recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 8 szelet kenyér (szikadt )
  • 5 dl vaj
  • 5 dkg margarin
  • 10 dkg cukor
  • 10 dkg mazsola
  • 1 üvegcse rumaroma
  • langyos víz
  • 2 db tojás
  • 1 csomag vaníliás cukor

Elkészítése

A kenyeret vagy kalácsot felkockázzuk.

A tejet egy lábasban felmelegítjük, hozzáadjuk a margarint, a cukrot és a vaníliás cukrot, majd addig kevergetjük, amíg a margarin teljesen elolvad. A meleg tejet ráöntjük a kenyérkockákra, és fél órát állni hagyjuk, hogy jól megszívja magát.

A mazsolát közben langyos, rumaromás vízbe áztatjuk, majd leszűrjük. A tojásokat felverjük, és a mazsolával együtt a megpuhult kenyérmasszához keverjük.

Egy sütőpapírral bélelt vagy olajjal kikent formába öntjük, és előmelegített sütőben 180 °C-on aranybarnára sütjük.

Frissen a legfinomabb.

Tipp:

Dióval, mákkal, fahéjjal vagy különféle friss és aszalt gyümölcsökkel is gazdagíthatjuk. Reszelt citromhéj helyett narancs- vagy limehéjat is használhatunk.

https://receptneked.wps.hu/torta-receptek/szegenyek-tortaja/