Elkészítése
A tojásokat szétválasztjuk. A sárgáját a porcukorral és a vízzel habosra keverjük. A lisztet, a sütőport és a kakaóport összekeverjük, majd felváltva hozzáadjuk a kemény habbá vert tojásfehérjét és a sárgájás masszát. Egy szív alakú formát kivajazunk és liszttel megszórunk, majd belesimítjuk a masszát. Előmelegített sütőben, 180 fokon tűpróbáig sütjük. Ha kész, hagyjuk kihűlni.
A zselatint vízzel elkeverjük, majd felmelegítjük, de nem forraljuk fel. Hozzáadjuk a mézet és a vajat, majd összemelegítjük. Körülbelül 50 dkg porcukrot egy tálba szitálunk, majd hozzáadjuk a langyos zselatint, és alaposan begyúrjuk. Ha ragadna, még kevés porcukrot adunk hozzá, de vigyázzunk, nehogy túl sokat, mert akkor a fondant repedezni fog. Amikor kész, folpackba csomagoljuk, és 2 órán át pihentetjük.
Két óra elteltével porcukros felületen átgyúrjuk margarinos kézzel, ha szükséges, hogy puhább legyen, majd 2 mm vékonyra kinyújtjuk. A tortát 10 dkg porcukorból és margarinból készült krémmel vonjuk be, ez segít a fondant tapadásában. A kinyújtott fondantot ráterítjük a tortára, a széleket levágjuk, és simára dolgozzuk.
A megmaradt fondantból masnit formálhatunk, és a tortát csokival vagy más díszítőelemekkel díszíthetjük, amit nedvesítéssel rögzítünk a torta felületén.
Jó étvágyat hozzá!

