Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Szerelmes torta recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 6 db tojás
  • 20 dkg porcukor
  • 20 dkg finomliszt
  • 3 evőkanál kakaópor
  • 12 evőkanál víz
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 csomag vaníliás cukor

Fondathoz

  • 80 dkg porcukor
  • 2 evőkanál zselatin
  • 2 evőkanál méz
  • 2 evőkanál margarin
  • 7 dl víz

Krém

  • 10 dkg margarin
  • 10 dkg porcukor

Díszítés

  • étcsokoládé

Elkészítése

A tojásokat szétválasztjuk. A sárgáját a porcukorral és a vízzel habosra keverjük. A lisztet, a sütőport és a kakaóport összekeverjük, majd felváltva hozzáadjuk a kemény habbá vert tojásfehérjét és a sárgájás masszát. Egy szív alakú formát kivajazunk és liszttel megszórunk, majd belesimítjuk a masszát. Előmelegített sütőben, 180 fokon tűpróbáig sütjük. Ha kész, hagyjuk kihűlni.

A zselatint vízzel elkeverjük, majd felmelegítjük, de nem forraljuk fel. Hozzáadjuk a mézet és a vajat, majd összemelegítjük. Körülbelül 50 dkg porcukrot egy tálba szitálunk, majd hozzáadjuk a langyos zselatint, és alaposan begyúrjuk. Ha ragadna, még kevés porcukrot adunk hozzá, de vigyázzunk, nehogy túl sokat, mert akkor a fondant repedezni fog. Amikor kész, folpackba csomagoljuk, és 2 órán át pihentetjük.

Két óra elteltével porcukros felületen átgyúrjuk margarinos kézzel, ha szükséges, hogy puhább legyen, majd 2 mm vékonyra kinyújtjuk. A tortát 10 dkg porcukorból és margarinból készült krémmel vonjuk be, ez segít a fondant tapadásában. A kinyújtott fondantot ráterítjük a tortára, a széleket levágjuk, és simára dolgozzuk.

A megmaradt fondantból masnit formálhatunk, és a tortát csokival vagy más díszítőelemekkel díszíthetjük, amit nedvesítéssel rögzítünk a torta felületén.

Jó étvágyat hozzá!

https://receptneked.wps.hu/torta-receptek/szerelmes-torta/