Elkészítése
Tészta elkészítése
A margarint, a cukrot és a tojásokat habosra keverjük. Hozzáadjuk a kókuszreszeléket, a darált mandulát, majd a sütőporral és kakaóval elkevert lisztet. A masszát egy 24×22 cm-es, sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk, és 170 °C-ra előmelegített sütőben megsütjük. A kész tésztát rácsra téve hagyjuk kihűlni.
Krém elkészítése
A tejszínt kemény habbá verjük. Egy részét összekeverjük a szilvalekvárral, majd a kihűlt piskóta tetejére simítjuk. Ezután a maradék tejszínhabot ráhalmozzuk a lekváros krémrétegre.
Díszítés
Az étcsokoládét gőz fölött felolvasztjuk, és vékony sugárban a sütemény tetejére csorgatjuk, így dekoratív mintázatot kap.
Tipp
A szilvalekvár helyett más savanykás lekvárral, például ribizlivel vagy meggyel is elkészíthetjük. A tészta tetejét díszíthetjük pirított kókuszreszelékkel vagy mandulaforgáccsal, így még ropogósabb textúrát kap. Hűtőben pihentetve a szeletek szebben vághatók és az ízek jobban összeérnek.

