Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Szilvás kókuszos szeletek recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 4 db tojás
  • 15 dkg vaj
  • 15 dkg cukor
  • 2 evőkanál holland kakaópor
  • 7 dkg kókuszreszelék
  • 7 dkg darált mandula
  • 1 csomag sütőpor
  • 5 evőkanál finomliszt

Krém

  • 15 dkg szilvalekvár
  • 5 dl tejszín

Díszítés

  • 5 dkg étcsokoládé

Elkészítése

Tészta elkészítése

A margarint, a cukrot és a tojásokat habosra keverjük. Hozzáadjuk a kókuszreszeléket, a darált mandulát, majd a sütőporral és kakaóval elkevert lisztet. A masszát egy 24×22 cm-es, sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk, és 170 °C-ra előmelegített sütőben megsütjük. A kész tésztát rácsra téve hagyjuk kihűlni.

Krém elkészítése

A tejszínt kemény habbá verjük. Egy részét összekeverjük a szilvalekvárral, majd a kihűlt piskóta tetejére simítjuk. Ezután a maradék tejszínhabot ráhalmozzuk a lekváros krémrétegre.

Díszítés

Az étcsokoládét gőz fölött felolvasztjuk, és vékony sugárban a sütemény tetejére csorgatjuk, így dekoratív mintázatot kap.

Tipp

A szilvalekvár helyett más savanykás lekvárral, például ribizlivel vagy meggyel is elkészíthetjük. A tészta tetejét díszíthetjük pirított kókuszreszelékkel vagy mandulaforgáccsal, így még ropogósabb textúrát kap. Hűtőben pihentetve a szeletek szebben vághatók és az ízek jobban összeérnek.

https://receptneked.wps.hu/torta-receptek/szilvas-kokuszos-szeletek/