Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Színes torta recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Tésztához

  • 6 db tojás
  • 1 dl olaj
  • 15 dkg cukor
  • 6 evőkanál olaj
  • 20 dkg finomliszt
  • 1 csipet só
  • 1 csomag sütőpor
  • 2 evőkanál kakaópor

Krémhez

  • 7 dl tej
  • 2 csomag tejszínízű pudingpor
  • 3 evőkanál cukor
  • 10 dkg áfonya
  • 4 dl habtejszín
  • 5 dkg porcukor

Díszítéshez

  • habkarika (morzsolt )

Elkészítése

Először elkészítjük a sima piskótát. A három tojást szétválasztjuk, a sárgájához hozzáadunk 2 evőkanál vizet és az olajat. A fehérjéhez 1 evőkanál vizet és egy csipet sót adunk, majd kemény habbá verjük. A liszthez fél csomag sütőport keverünk. Óvatosan összeforgatjuk a fehérjehabot a sárgákkal, majd a sütőporos liszttel, és eldolgozzuk. A masszát egy 26 cm-es kivajazott, lisztezett tortaformába simítjuk, és 180 fokon tűpróbáig sütjük.

A barna piskótát hasonló módon készítjük, de a liszthez 2 evőkanál kakaóport is adunk. Miután mindkét piskóta kihűlt, kettévágjuk őket, így 2-2 lapot kapunk.

A krémhez a pudingporokat elkeverjük a tejben a cukorral, majd sűrűre főzzük folyamatos keverés mellett. A tejszínt porcukorral kemény habbá verjük, és hozzáadjuk az áfonyát.

Összeállítás:

A pudingot három lapra elosztjuk, majd felváltva visszatesszük a kapcsos tortaformába. Minden pudingos rétegre habot kenünk. A rétegezés sorrendje: sima piskóta, barna piskóta, sima piskóta, barna piskóta. A maradék tejszínnel bevonjuk a torta tetejét és oldalát. Ízlés szerint díszítjük.

https://receptneked.wps.hu/torta-receptek/szines-torta/