Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Színkavalkád konfetti torta recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Piskótához

  • 12 tojás
  • 24 dkg cukor
  • 26 dkg finomliszt
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • kék, sárga és zöld ételfesték

Krémhez

  • 500 ml cukrászhab
  • 30 ml málna aroma
  • 5 evőkanál málnadzsem
  • 1 csomag zselatin fix
  • pár csepp lila ételfesték

Díszítés

  • 500 ml cukrászhab
  • kék és lila ételfesték
  • vegyes színű cukorkonfetti

Elkészítése

A piskótához a tojások fehérjét félkemény habbá verjük, majd hozzáadjuk a cukrokat és habcsók állagú, de szilárd habot verünk. A sárgáját fehéredésig verjük és spatulával a fehérjéhez keverjük. Ezután beleszitáljuk a lisztet és finoman, csomómentesre elegyítjük a tojásokkal.

A tésztát négy, egyenlő részre osztjuk: az egyikbe kéket, a másikba pinket, a harmadikba sárgát, a negyedikbe zöld ételfestéket csepegtetünk. Minél élénkebb színt szeretnénk, annál többet adunk hozzá. Vigyázz! Ha túl sok ételfestéket teszel bele, a piskóta elfolyósodik!

Két 30 cm-es, kapcsos tortaformát kibélelünk. Az egyikbe beletöltjük a pink piskóta alapot, közepébe öntve a kéket, a másik formába a zöldet, közepébe öntve a sárga piskótaalapot.

A két formát külön-külön, előmelegített sütőben 150 fokon, légkeverés mellett 30-40 percig/tűpróbáig sütjük. 15 percet rácson hűlni hagyjuk, majd 3-3 lapra vágjuk.

A krémhez a cukrászhabot keményre verjük, hozzáadjuk az ételfestéket, a dzsemet, az aromát, végül a zselatin fixet és simára keverjük. Hűtőben 30 percet hűtjük.

A díszítéshez a cukrászhabot keményre verjük, majd két külön pohárba 6-6 ek habot kiveszünk belőle és az egyikbe kék, a másikba lila ételfestéket csepegtetünk, simára keverjük.

Összeállítjuk a tortánkat: egy sárga-zöld piskóta, egy réteg krém. Egy kék-pink piskóta, egy réteg krém. Addig folytatjuk a rétegezést, amíg elfogy a krém és az utolsó piskótalapot is a tetejére tettük. Bevonjuk a tortát a fehér cukrászhabbal, habzsákkal kis halmokat nyomunk a tetejére a kék és lila habból, majd a tetejét és az oldalát is meghintjük a cukorkonfettivel.

Fogyasztás előtt legalább 2 órán át hűtjük.

https://receptneked.wps.hu/torta-receptek/szinkavalkad-konfetti-torta/