Elkészítése
Piskóta:
Készítsünk két piskótalapot. A tojásokat kettéválasztjuk. A tojásfehérjéket kemény habbá verjük, közben fokozatosan hozzáadjuk a cukrot. Ezután óvatosan belekeverjük a tojássárgáját. A lisztet összekeverjük a sütőporral, majd beleszitáljuk a tojásos masszába, és fakanállal óvatosan elkeverjük.
A masszát sütőpapírral bélelt közepes tepsibe simítjuk, és előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük. Miután megsült, a piskótát kiborítjuk a tepsiből, eltávolítjuk róla a sütőpapírt, és még melegen konyharuhába tekerjük.
Amikor kihűlt, megkenjük lekvárral, majd felszeleteljük.
Töltelék:
A túrót és a porcukrot habosra keverjük, hozzáadjuk a tejfölt, a joghurtot és az apróra vágott gyümölcsöt. A zselatint a tejben melegítve feloldjuk, majd óvatosan a túrós krémhez keverjük.
Torta összeállítása:
Egy szív alakú tortaformát kibélelünk folpackkal. Az alját és az oldalát kirakjuk a lekváros piskótatekercs szeletekkel. Beleöntjük a túrós-gyümölcsös tölteléket, majd a tetejét is kirakjuk a piskótatekercsekkel. A tortát hűtőbe tesszük 4-5 órára, hogy megdermedjen.
Díszítés:
Óvatosan kiborítjuk a tortát a formából, eltávolítjuk róla a folpackot. A tetejét marcipán virágokkal díszítjük, és a széleire tejszínhabot nyomunk.
