Kezdjük azzal, hogy egy kerek tortaformát kibélelünk sütőpapírral, csak az alját, és a sütőt előmelegítjük 180 fokra. Ha két tortaformánk van, gyorsabban haladhatunk a sütéssel.
A tojások fehérjét és sárgáját szétválasztjuk, ügyelve arra, hogy a fehérjébe ne kerüljön sárgája. A fehérjét egy keverőtálba tesszük, hozzáadjuk a sót és a citromlevet, majd habverővel addig verjük, amíg majdnem kemény lesz. Ekkor kanalanként hozzáadjuk a kristálycukrot, és folytatjuk a keverést, míg a cukor teljesen feloldódik.
Amikor a cukor teljesen elkeveredett, egyesével hozzáadjuk a tojássárgákat, és folytatjuk a keverést, míg kemény, sima masszát nem kapunk. A lisztet elkeverjük a sütőporral, majd fokozatosan, először gyors, majd lassú mozdulatokkal fakanállal belekeverjük a tésztába.
A tésztát hat egyenlő részre osztjuk, és minden adaghoz ételfestéket adunk, hogy szivárvány színeit kapjuk. Kezdjük a lilával, amihez kék és egy kevés piros ételfestéket keverünk. A masszát a tortaformába öntjük, és 10-15 percig sütjük, ügyelve, hogy a tészta ne száradjon ki.
Amíg az egyik szín sül, elkészítjük a következőket: kék, zöld, sárga, narancssárga (sárga és kevés piros keveréke), majd piros. Miután mindegyik tésztalap megsült, hagyjuk őket pár percig hűlni, majd késsel körbevágjuk és kivesszük a formából.
A krémhez a mascarponét, a vajkrémet, a tejfölt, a vaníliát, a citromlevet és a porcukrot habosra keverjük, majd hozzáadjuk a habfixálót. A habtejszínt felverjük, és óvatosan hozzákeverjük a krémhez.
A kihűlt piskótalapokat megkenjük a krémmel, ügyelve, hogy maradjon elegendő krém a torta oldalára és tetejére is. Ha szeretnénk, a torta tetejét színes cukorkákkal is díszíthetjük.
Jó étvágyat!