Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Torta receptek

Szt. Honoré torta

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Az alaphoz először a liszt és a sütőpor kivételével minden hozzávalót alaposan kikeverünk, majd hozzáadjuk a liszttel elkevert sütőport. Egy tortaformát kivajazunk és lisztezünk, vagy sütőpapírral bélelünk. A tésztát habzsákba töltjük, és csigavonalban nyomjuk a formába úgy, hogy egy ujjnyi helyet hagyunk a sorok között, ahova majd égetett tészta kerül. Az égetett tésztához a vizet, […]

Nehézségi szint:
Profiknak
Elkészítési idő:
perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Drága
Beküldte: 2013.01.07.

Az alaphoz

Képviselőfánk tésztájához

Krémhez

Díszítéshez

A karamellhez

Elkészítése

Az alaphoz először a liszt és a sütőpor kivételével minden hozzávalót alaposan kikeverünk, majd hozzáadjuk a liszttel elkevert sütőport. Egy tortaformát kivajazunk és lisztezünk, vagy sütőpapírral bélelünk. A tésztát habzsákba töltjük, és csigavonalban nyomjuk a formába úgy, hogy egy ujjnyi helyet hagyunk a sorok között, ahova majd égetett tészta kerül.

Az égetett tésztához a vizet, sót, cukrot és a margarint forrásig hevítjük, majd hozzáadjuk a lisztet. Addig keverjük, amíg a massza elválik az edény falától, majd levesszük a tűzről. Az egész tojásokat és a tojássárgákat egyenként belekeverjük, végül a tésztát habzsákba töltjük, és a kimaradó helyekre nyomjuk. A maradék tésztából kis halmokat nyomunk egy sütőpapírral bélelt tepsibe.

A torta alapot 180 fokos sütőben kb. 30 perc alatt aranybarnára sütjük. A kis fánkokat szintén 180 fokon sütjük, és ügyelünk arra, hogy az első 20 percben ne nyissuk ki a sütő ajtaját, hogy a tészta ne essen össze.

A krémhez a pudingport a tejjel és 10 dkg cukorral felfőzzük, majd a még forró pudinghoz hozzákeverjük a 3 evőkanál cukorral kemény habbá vert tojásfehérjét. Az alapot visszatesszük a formába, és a vaníliás krém 3/4 részét rákenjük, majd hűtőbe tesszük. A fánkokat félbevágjuk, a maradék krémmel megtöltjük őket, és a torta szélére ültetjük.

A karamellhez a cukrot teflonserpenyőben megolvasztjuk, majd amikor teljesen folyékony, hozzáadjuk az ecetet és a margarint, gyors mozdulatokkal simára keverjük, és rákanalazzuk a fánkok tetejére. Végül megszórjuk mandulaforgáccsal.

A habtejszínt keményre verjük cukorral, és a torta közepére halmozzuk. Az oldalát mandulaforgáccsal díszítjük.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Születésnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Drága Gyakorlat: Profiknak Fogás: Desszert
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is