Elkészítése
Az alaphoz először a liszt és a sütőpor kivételével minden hozzávalót alaposan kikeverünk, majd hozzáadjuk a liszttel elkevert sütőport. Egy tortaformát kivajazunk és lisztezünk, vagy sütőpapírral bélelünk. A tésztát habzsákba töltjük, és csigavonalban nyomjuk a formába úgy, hogy egy ujjnyi helyet hagyunk a sorok között, ahova majd égetett tészta kerül.
Az égetett tésztához a vizet, sót, cukrot és a margarint forrásig hevítjük, majd hozzáadjuk a lisztet. Addig keverjük, amíg a massza elválik az edény falától, majd levesszük a tűzről. Az egész tojásokat és a tojássárgákat egyenként belekeverjük, végül a tésztát habzsákba töltjük, és a kimaradó helyekre nyomjuk. A maradék tésztából kis halmokat nyomunk egy sütőpapírral bélelt tepsibe.
A torta alapot 180 fokos sütőben kb. 30 perc alatt aranybarnára sütjük. A kis fánkokat szintén 180 fokon sütjük, és ügyelünk arra, hogy az első 20 percben ne nyissuk ki a sütő ajtaját, hogy a tészta ne essen össze.
A krémhez a pudingport a tejjel és 10 dkg cukorral felfőzzük, majd a még forró pudinghoz hozzákeverjük a 3 evőkanál cukorral kemény habbá vert tojásfehérjét. Az alapot visszatesszük a formába, és a vaníliás krém 3/4 részét rákenjük, majd hűtőbe tesszük. A fánkokat félbevágjuk, a maradék krémmel megtöltjük őket, és a torta szélére ültetjük.
A karamellhez a cukrot teflonserpenyőben megolvasztjuk, majd amikor teljesen folyékony, hozzáadjuk az ecetet és a margarint, gyors mozdulatokkal simára keverjük, és rákanalazzuk a fánkok tetejére. Végül megszórjuk mandulaforgáccsal.
A habtejszínt keményre verjük cukorral, és a torta közepére halmozzuk. Az oldalát mandulaforgáccsal díszítjük.

