Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Sztracsatella torta recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Piskóta

  • 8 db tojás
  • 24 dkg porcukor
  • 24 dkg finomliszt
  • 4 evőkanál olaj
  • 4 evőkanál víz (langyos )
  • 2 evőkanál kakaópor
  • 1 csomag sütőpor

Krém

  • 1 liter tej
  • 2 csomag vaníliaízű pudingpor
  • 1 db narancs
  • 10 dkg étcsokoládé
  • 25 dkg porcukor
  • 1 csomag zselatin
  • 4 dl habtejszín

Krém a külső bevonathoz

  • 15 dkg margarin
  • 25 dkg porcukor
  • fondant
Sztracsatella torta‏

Elkészítése

A piskótához a tojásokat szétválasztjuk, külön felverjük a fehérjét és a sárgáját. A sárgájához fokozatosan hozzáadjuk a többi alapanyagot, majd az egészet egy 24×35 cm-es tepsibe öntjük és megsütjük.

A krémhez a tejet, a pudingport és a cukrot megfőzzük. A narancs levében elkeverjük a zselatint, langyosra melegítjük mikróban, majd hozzákeverjük a még meleg pudinghoz. Ezt érdemes előző nap elkészíteni, hogy jól lehűljön.

Közben a tejszínt felverjük, a csokit lereszeljük és mindkettőt belekeverjük a kihűlt pudingba.

A piskótát három felé szeleteljük és megtöltjük a krémmel. A margarint kikeverjük a porcukorral, és ezzel vonjuk be a torta külsejét. A tetejét fondanttal borítjuk be.

Sztori:

Én csak a családomnak szoktam sütögetni, de egyre jobban imádom.

https://receptneked.wps.hu/torta-receptek/sztracsatella-torta/