Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Szüreti torta recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Elkészítése

A tortalapokhoz a hozzávalókat összekeverjük és torta formában kisütjük, tűpróbáig. Kétféle méretet használtam, alsó 26-os, felső 24-es.

A krémekhez a pudingot kevés tejjel és a cukorral kikeverjük és csomómentesre főzzük. Kihűtjük kevés margarinnal összekeverve, hogy ne bőrösödjön. Kihűlve a maradék margarinnal összedolgozzuk.

Az alsó tortalapot aljával felfelé tálcára vagy díszítő kartonra helyezzük. Megkenjük a tetejét a belülre készített krémmel, amit két lapra kell beosztanunk.

A második (24-es) lapot ketté vágjuk, megkenjük az egyiket az előző krém másik felével. Rákerül a 24-es lap teteje is. Ezt már a vaníliás krémmel fedjük.

Rátesszük a megtisztított szőlőszemeket és a csomagon leírtak szerint elkészítjük a zselét. Ráöntjük a szőlőszemekre, óvatosan ne folyjon le az oldalán.

(ha még is megtörténik, szilárdulás után könnyel eltávolítható)

Amikor a zselé megkötött, a maradék vaníliás krémmel ízlés szerint díszítjük a torta oldalát és a zselé szélének, krémből keretet készítünk.

https://receptneked.wps.hu/torta-receptek/szureti-torta/