Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Torta receptek

Táska alakú mandula torta

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A piskótához először kettéválasztjuk a tojásokat. A tojássárgákat habosra keverjük a kristálycukorral, hozzáadjuk a puha vajat, majd beleszitáljuk a lisztet. Végül óvatosan beleforgatjuk a keményre felvert tojásfehérjét. Öt kerek lapot sütünk, amelyek közül háromra karamellizált kristálycukrot húzunk, így doboslapot készítünk. A krém elkészítése A tojásokat a kristálycukorral folyamatos keverés mellett vízgőzön kb. 60 °C-ra felmelegítjük, […]

Nehézségi szint:
Profiknak
Elkészítési idő:
perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Drága
Beküldte: 2012.09.20.

A piskótához

A karamellrétegekhez

A krémhez

A díszítéshez

Mandulapraliné készítése

Marcipán bevonáshoz

Elkészítése

A piskótához először kettéválasztjuk a tojásokat. A tojássárgákat habosra keverjük a kristálycukorral, hozzáadjuk a puha vajat, majd beleszitáljuk a lisztet. Végül óvatosan beleforgatjuk a keményre felvert tojásfehérjét. Öt kerek lapot sütünk, amelyek közül háromra karamellizált kristálycukrot húzunk, így doboslapot készítünk.

A krém elkészítése

A tojásokat a kristálycukorral folyamatos keverés mellett vízgőzön kb. 60 °C-ra felmelegítjük, majd elektromos habverővel addig keverjük, amíg kihűl és habos lesz. A vajat habosra keverjük a fehércsokoládéval és a mandulapralinéval, majd hozzáadjuk a hideg tojáshabot. A krémből félreteszünk egy keveset a díszítéshez.

Torta összeállítása

Az első réteg egy sima piskótalap, majd erre kerül a három doboslap, végül ismét egy sima tortalap. A torta tetejére és oldalára vékony réteg krémet kenünk. Minden szeletre nyomunk egy krémrózsát, amelyekre egy-egy roletti kerül. Az oldalát szeletelt mandulával panírozzuk, a közepére is mandulát szórunk.

Díszítés

A darált kekszet egy tálban összekeverjük a porcukorral, a mandulával, a tojáslikőrrel, és hozzáadjuk az apróra vágott puha vajat. A fehér csokoládét vízgőz felett megolvasztjuk, majd hozzáadjuk a kekszes keverékhez, és az egészet jól összedolgozzuk. Porcukorral megszórt felületen kinyújtjuk a marcipánt, és ezzel beborítjuk a tortát. Kiszúróformával díszítéseket készítünk rá.

Sztori

Aki ismeri, tudja, hogy ez a torta elég édes, de egyszerűen isteni finom!

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Évszak: Egész évben Ár: Drága Gyakorlat: Profiknak
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is