Elkészítése
A piskótához először kettéválasztjuk a tojásokat. A tojássárgákat habosra keverjük a kristálycukorral, hozzáadjuk a puha vajat, majd beleszitáljuk a lisztet. Végül óvatosan beleforgatjuk a keményre felvert tojásfehérjét. Öt kerek lapot sütünk, amelyek közül háromra karamellizált kristálycukrot húzunk, így doboslapot készítünk.
A krém elkészítése
A tojásokat a kristálycukorral folyamatos keverés mellett vízgőzön kb. 60 °C-ra felmelegítjük, majd elektromos habverővel addig keverjük, amíg kihűl és habos lesz. A vajat habosra keverjük a fehércsokoládéval és a mandulapralinéval, majd hozzáadjuk a hideg tojáshabot. A krémből félreteszünk egy keveset a díszítéshez.
Torta összeállítása
Az első réteg egy sima piskótalap, majd erre kerül a három doboslap, végül ismét egy sima tortalap. A torta tetejére és oldalára vékony réteg krémet kenünk. Minden szeletre nyomunk egy krémrózsát, amelyekre egy-egy roletti kerül. Az oldalát szeletelt mandulával panírozzuk, a közepére is mandulát szórunk.
Díszítés
A darált kekszet egy tálban összekeverjük a porcukorral, a mandulával, a tojáslikőrrel, és hozzáadjuk az apróra vágott puha vajat. A fehér csokoládét vízgőz felett megolvasztjuk, majd hozzáadjuk a kekszes keverékhez, és az egészet jól összedolgozzuk. Porcukorral megszórt felületen kinyújtjuk a marcipánt, és ezzel beborítjuk a tortát. Kiszúróformával díszítéseket készítünk rá.
Sztori
Aki ismeri, tudja, hogy ez a torta elég édes, de egyszerűen isteni finom!
