Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Tavaszi kert recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Elkészítése

Hozzávalók egy 15 cm-es tortaformaához:
A tésztához:

  • 1 tojás
  • 1 evőkanál cukor
  • 1 evőkanál liszt

A krémhez:

  • 3 dl tej
  • 3 evőkanál cukor
  • 1 kis csomag vaníliás pudingpor
  • 1 dl tejszínhab felverve

A díszítéshez:

  • 1 csomag hosszú babapiskóta
  • színezett kókuszreszelék
  • tojásdrazsé
  • marcipán virág
  • pici nyuszi
  • babapiskóta

A sziruphoz:

  • 20 dkg cukor
  • víz


Elkészítése:

A tortaformát kibéleljük sütőpapírral. A tojást szétválasztjuk, a fehérjét habbá verjük, hozzáadjuk a cukrot, a tojás sárgáját folyamatos keverés mellett, majd a lisztet. 180 fokos sütőben tűpróbáig sütjük, amikor langyosra hűlt a lap levesszük a sütőpapírt, a lapot visszahelyezzük a sütőformába.

Amíg a tészta sül, felfőzzük a pudingot a cukorral és a tejjel. Felverjük az 1 dl tejszínhabot. Amikor a puding langyos, de még nem dermedt meg, hozzákeverjük a felvert tejszínhabot és ezt rákenjük a tésztára (benne a tortaformában). Megszórjuk a kókuszreszelékkel és a teljes dermedésig hűtőbe tesszük.

Közben elkészítjük a cukorszirupot és kihűtjük. 20 dkg cukorhoz annyi vizet öntünk és kicsit felmelegítjük, hogy épphogy elolvadjon a cukor és sűrű, átlátszó folyadékot kapjunk.

Vékony pengéjű késsel körbevágjuk a kapcsos tortaformát és arra áthelyezzük, amin tálalni akarjuk. Minden babapiskóta szélét (a felsőt kivéve) épphogy belemártjuk a cukorszirupba és hozzáragasztjuk a tortához, amíg körbe nem érünk a tortán. Hagyjuk szikkadni, utána rátesszük a díszítést és tálalható is.

Jó étvágyat!
[box style=”info”]A pudingpor ízlés szerint változtatható.[/box]

https://receptneked.wps.hu/torta-receptek/tavaszi-kert/