Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Torta receptek

Tejkaramellkrémes torta

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók eg 37,5 *25,5*5 cm-es tepsihez: Kakaós piskóta: 2 x 3 tojás 2 x 3 ek kristálycukor 2 x 2,5 ek liszt 2 x 0,5 ek kakaó 2 x 0,5 csomag sütőpor Fehér piskóta: 7 tojásfehérje 10 dkg darált mandula 5 ek liszt 25 dkg cukor sütőpor Karamell krém: 5 dl tej 2 tojássárgája 2 […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
150 perc
Mennyiség:
6 adag
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Kitti_recept
Beküldte: 2016.04.09.

Elkészítése

Hozzávalók eg 37,5 *25,5*5 cm-es tepsihez:

Kakaós piskóta:

  • 2 x 3 tojás
  • 2 x 3 ek kristálycukor
  • 2 x 2,5 ek liszt
  • 2 x 0,5 ek kakaó
  • 2 x 0,5 csomag sütőpor

Fehér piskóta:

  • 7 tojásfehérje
  • 10 dkg darált mandula
  • 5 ek liszt
  • 25 dkg cukor
  • sütőpor

Karamell krém:

  • 5 dl tej
  • 2 tojássárgája
  • 2 csomag karamell ízű pudingpor /főzős/
  • 10 dkg cukor
  • 5 dl habtejszín
  • 20 dkg vaj /margarin/

Fehér csoki krém:

  • 4 dl tej
  • 10 dkg liszt
  • 5 tojássárgája
  • 25 dkg cukor
  • 2 ek tejport (amit a kávékhoz használunk)
  • 100 g fehér csoki
  • 30 dkg margarin

Tetejére :

  • 10 dkg tejcsoki + olaj
  • 5 dkg fehér csoki + olaj


Elkészítése:

Kakaós piskóta készítése:

3 tojást 3 ek kristály cukorral jó sokáig kevertetve habosra keverjük. A lisztet a kakaóval és a sütőporral összekeverjük. Ha habosra kikevertük a tojásos masszát, akkor óvatosan hozzáforgatjuk a száraz alapanyagokat. Zsírozott, lisztezett tepsiben 180 fokon megsütjük. Két ilyen lapot sütünk külön-külön.

Fehér piskóta készítése:

7 tojásfehérjét a cukorral habosra keverjük. A darált mandulát, a lisztet és a sütőport összekeverjük, majd a habhoz forgatjuk. Zsírozott, lisztezett tepsiben 180 fokon megsütjük.

Karamell krém készítése:

A tojássárgákat a tejjel és a pudingporral csomómentesre keverjük. A kristálycukrot egy lábasban szép barnára karamellizáljuk, majd óvatosan felöntjük 2 dl felforralt habtejszínnel. Addig kevergetjük, amíg a karamell el nem olvad teljesen.

Ha elolvadt, a tejes-pudingos keveréket folyamatos keverés mellett belecsorgatjuk és sűrűre főzzük. Hűlni hagyjuk, majd a szoba hőmérsékletű vajjal kihabosítjuk.

A maradék 3 dl habtejszínt kemény habbá verjük kézi mixerrel. Egy spatulával fokozatosan a krémhez keverjük. (Ezzel lazítjuk a krémet, ezt már ne robotgéppel csináljuk!)

Fehér csokikrém készítése:

A tojássárgáját a cukorral fehéredésig keverjük. Hozzáadjuk a tejporral elkevert lisztet, majd fokozatosan a tejet és csomómentesre keverjük. Lassú tűzön sűrűre főzzük. Még forrón hozzákeverünk 100 g fehér csokit. Hűlni hagyjuk, majd 30 dkg margarinnal habosra keverjük.

Összeállítás:

Egy kakaós piskótát tálcára teszünk és megkenjük a karamelles krém felével. Erre helyezzük a fehér piskótát, majd rákenjük a karamellkrém másik felét.

Rátesszük a másik lap kakaós piskótát, ezt megkenjük a fehér csokikrémmel.

A tetejére megolvasztjuk a csokikat az olajjal külön-külön gőz felett. A tejcsokit ráöntjük a süti tetejére és elsimítjuk rajta.

Az olvasztott fehér csokival csíkokat rajzolunk rá és egy fogpiszkálóval keresztbe húzzuk, hogy szép mintája legyek.

Maradék fehér csoki krémmel és különböző csokikockákkal díszítjük.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Kicsit drágább Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Desszert
Kitti_recept
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is