Elkészítése
Tészta elkészítése
A tojássárgákat a cukor felével kihabosítjuk. A tojásfehérjéket a cukor másik felével kemény habbá verjük, majd óvatosan a sárgájához forgatjuk.
A lisztet, a kakaóport és a sütőport összekeverjük, majd szitálva a masszához adjuk. A tésztát sütőpapírral bélelt tortaformába öntjük, és előmelegített sütőben készre sütjük.
Kihűlés után három lapra vágjuk, és ha szeretnénk, kevés rummal meglocsoljuk.
Krém
A tejszínt kemény habbá verjük, majd szitálva hozzáadjuk a kakaóport és kevés rumot. A zselatint a vízzel elkeverjük, majd vízgőz felett felmelegítjük. Ezután a tejszínes krémhez keverjük, és határozott mozdulatokkal simára dolgozzuk.
A krémmel betöltjük a tortát, ügyelve, hogy jusson belőle a tetejére és az oldalára is. Hűtőbe tesszük, amíg megdermed.
Bevonás
A tetejét olvasztott csokoládéval lekenjük, az oldalát tortadarával bevonjuk. Végül a maradék krémmel díszítjük a tetejét.
Tipp
A krémbe keverhetünk kevés reszelt narancshéjat is, ami friss ízt ad a tortának. Ha előző nap készítjük el, másnapra még szebben szeletelhető lesz.
