Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Tejszínes csokitorta recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Tészta

  • 8 db tojás
  • 16 dkg cukor
  • 18 dkg finomliszt
  • kakaópor
  • 1 csomag sütőpor

Töltelék

  • 4 dl cukrozott habtejszîn
  • kakaópor
  • 1 dkg zselatin
  • 5 dkg víz
  • rum

Bevonás

  • csokoládé
  • kevés olaj
  • tortadara

Elkészítése

Tészta elkészítése

A tojássárgákat a cukor felével kihabosítjuk. A tojásfehérjéket a cukor másik felével kemény habbá verjük, majd óvatosan a sárgájához forgatjuk.

A lisztet, a kakaóport és a sütőport összekeverjük, majd szitálva a masszához adjuk. A tésztát sütőpapírral bélelt tortaformába öntjük, és előmelegített sütőben készre sütjük.

Kihűlés után három lapra vágjuk, és ha szeretnénk, kevés rummal meglocsoljuk.

Krém

A tejszínt kemény habbá verjük, majd szitálva hozzáadjuk a kakaóport és kevés rumot. A zselatint a vízzel elkeverjük, majd vízgőz felett felmelegítjük. Ezután a tejszínes krémhez keverjük, és határozott mozdulatokkal simára dolgozzuk.

A krémmel betöltjük a tortát, ügyelve, hogy jusson belőle a tetejére és az oldalára is. Hűtőbe tesszük, amíg megdermed.

Bevonás

A tetejét olvasztott csokoládéval lekenjük, az oldalát tortadarával bevonjuk. Végül a maradék krémmel díszítjük a tetejét.

Tipp

A krémbe keverhetünk kevés reszelt narancshéjat is, ami friss ízt ad a tortának. Ha előző nap készítjük el, másnapra még szebben szeletelhető lesz.

https://receptneked.wps.hu/torta-receptek/tejszines-csokitorta-2/