Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Tejszínes csokitorta recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Tészta

  • 7 db tojás
  • 25 dkg cukor
  • 28 dkg finomliszt
  • 14 evőkanál víz
  • 2 evőkanál étolaj
  • 1 kávéskanál sütőpor

Krém

  • 2 csomag csokoládéízű pudingpor
  • 6 dl tej
  • 8 evőkanál cukor
  • kevés rum (vagy aroma )
  • 3 dl habtejszín

Elkészítése

A tészta hozzávalóiból piskótát készítünk. A tojássárgáját kikavarjuk a cukorral, a tojásfehérjét pedig kemény habbá verjük. Ezután a sütőporral elkevert lisztet felváltva keverjük a tojásfehérjébe az olajjal és a vízzel. A masszát alaposan eldolgozzuk, majd kikent és lisztezett formába öntjük, és megsütjük.

Miután a piskóta kihűlt, három részre vágjuk. A krémhez a pudingot cukros tejben felfőzzük, majd amikor kihűlt, hozzákeverjük a felvert tejszínt. Az így elkészült krémmel megtöltjük a piskótalapokat.

A tortát ízlés szerint díszítjük.

Sztori: Ezt a tortát egy munkatársam férjének 42. születésnapjára sütöttem, és az egész csapat nagyon várta, hogy milyen lesz. Mindenki örült a végeredménynek, és nagyszerű érzés volt látni az arcukat.

https://receptneked.wps.hu/torta-receptek/tejszines-csokitorta/