Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Tejszínes csokoládé torta recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Piskóta

  • 8 tojás
  • 25 g cukrozatlan kakaópor
  • 175 g finomliszt
  • 160 g kristálycukor

Krém

  • 7 tojás
  • 21 dkg kristálycukor
  • 20 dkg étcsokoládé (legalább 60 %-os, felolvasztva)
  • 3,5 dkg cukrozatlan kakaópor
  • 3 dl habtejszín
  • 7,5 dkg mascarpone
  • 5 g zselatinpor

Díszítéshez

  • 1 dl habtejszín
  • 1 evőkanál kakaópor (átszitálva)

Csoki ganache

  • 100 g étcsokoládé
  • 100 ml habtejszín

Elkészítése

Piskóta:

Sütőpapírral kibélelünk egy 22 cm átmérőjű tortataformát. A sütőt előmelegítjük 180 fokra, hőlégkeverés nélkül.

A lisztet elkeverjük a kakaóporral.

A tojásfehérjéket a kristálycukorral kemény habbá verjük. Óvatosan hozzákeverjük a tojáshabhoz a tojások sárgáját, majd kis adagokban beleforgatjuk a kakaós lisztet is. Addig keverjük lassú, óvatos mozdulatokkal, amíg sima masszát nem kapunk.

Az előkészített formába töltjük a masszát és a pereméig kihúzzuk. Kb 50 perc alatt megsütjük.

Ha teljesen kihűlt, akkor 4 lapba vágjuk.

Krém:

A krémhez az egész tojásokat a cukorral gőz felett, állandó keverés mellett 10 percig főzzük (én kézi habverőt szoktam használni), majd hozzáadjuk a csokit és az átszitált kakaóport. Ezek besűrítik a krémet.

Lehűtjük és 1-2 órára hűtőbe tesszük.

A tejszínhabot a mascarponéval majdnem teljesen felverjük, majd két részletben, óvatosan keverjük el a teljesen kihűtött csokis krémmel.

A kész krémből kb 35 dkg-ot félreteszünk a díszítéshez.

Kb 0,5 dl vízhez adjuk a zselatint és megvárjuk, amíg felszívja és megduzzad, majd mikróban óvatosan felolvasztjuk és a nagyobb adag krémhez keverjük, végül 5 percig hagyjuk állni.

Összeállítás:

A krémet betöltjük a torába, a tetejét és az oldalát is körbekenjük, majd legalább 3-5 órára betesszük a hűtőbe, de akár egy éjszakát is állhat.

Másnap a félretett krémet hozzákeverjük 1 dl lazára vert tejszínhabhoz, majd belekeverjük óvatosan a kakaópor is (ha nagyon besűrűsödött a krém, akkor tejszínt tegyetek hozzá keveset folyékony állapotban).

A ganache-hoz a csokit és a tejszínt összeolvasztjuk, majd langyosan a tortára csorgatjuk úgy, hogy a tetején elegyengetjük és az oldalán óvatosan lecsorogjon.

Az elkészített és előkészített csokis-kakaóporos krémmel ízlés szerint díszítjük.

https://receptneked.wps.hu/torta-receptek/tejszines-csokolade-torta-3/