Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Torta receptek

Tejszínes csokoládétorta

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A tejszínes csokoládétorta egy gazdag és mutatós desszert, amely minden ünnepi asztalon megállja a helyét. A puha piskótalapok, a krémes pudingos-csokis töltelék és a fényes csokoládé bevonat együtt alkotják ezt a látványos süteményt, amely a család és a vendégek kedvence lehet.

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Drága
Tothne Kovacs Zsuzsanna
Beküldte: 2013.09.30.

Piskóta

Krém

Díszítéshez

Elkészítése

5 tojást a cukorral együtt habosra verünk, amíg kemény, fényes masszát kapunk (kb. 10 perc nagy fokozaton). A lisztet elkeverjük 1 csomag sütőporral és 1 evőkanál kakaóporral, majd óvatosan beleforgatjuk a tojáshabba.

A 36 cm-es tortaformát kivajazzuk és kilisztezzük, a masszát belesimítjuk, és előmelegített, 180 fokos sütőben tűpróbáig sütjük. A fenti arányokból összesen három lapot sütünk ugyanígy. A kész piskótalapokat rácson hagyjuk teljesen kihűlni.

Krém

A pudingport, a lisztet és egy kevés tejet simára keverünk, majd a maradék tejjel felöntjük. Kis lángon, folyamatos keverés mellett besűrítjük, majd hagyjuk kihűlni.

Közben a margarint habosra keverjük a porcukorral, majd a kihűlt pudingos alaphoz adjuk. Belekeverjük a kakaóport és a rumot vagy aromát, végül alaposan kihabosítjuk. A keményre vert tejszínhabot is beleforgatjuk, így könnyű, habos krémet kapunk.

Torta összeállítása

A piskótalapokat a krémmel megtöltjük, a tetejét és az oldalát is bevonjuk vele. Egy keveset félreteszünk a díszítéshez. A betöltött tortát 10–15 percre hűtőbe tesszük, hogy megdermedjen.

A bevonathoz a csokoládét az olajjal vízgőz felett megolvasztjuk. A tortát több rétegben bekenjük vele (ecsettel is dolgozhatunk), majd hagyjuk teljesen megdermedni. Végül a maradék krémmel ízlés szerint díszítjük.

Tipp

A krémbe keverhetünk darabolt diót vagy mogyorót is, így roppanós textúrát kapunk. A tortát ízlés szerint színes díszítőcukorral vagy csokireszelékkel is feldobhatjuk, hogy még ünnepibb legyen.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Születésnapi receptek Évszak: Egész évben Ár: Drága Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Desszert
Tothne Kovacs Zsuzsanna
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is