Elkészítés
Ez a torta egy klasszikus, kakaós piskótából és könnyű csokoládés krémből áll, amelyet tejszínhab tesz igazán ünnepivé. Egyszerű elkészíteni, mégis látványos és finom desszert lesz belőle.
Piskóta
- A lisztet, a kakaóport és a sütőport összekeverjük.
- Az egész tojásokat a cukorral elektromos habverővel 10 perc alatt habosra verjük.
- Apránként hozzáadjuk a vizet és az olajat is, majd tovább verjük.
- A száraz hozzávalókat fakanállal óvatosan beleforgatjuk a tojáshabos masszába.
- A tésztát 26 cm-es kapcsos formába öntjük, és 180 fokon készre sütjük (tűpróbával ellenőrizzük).
Krém
- A pudingporokat 2 dl tejjel és a cukorral csomómentesre keverjük.
- Hozzáadjuk a maradék tejet, majd sűrűre főzzük.
- A forró pudingban felolvasztjuk a csokoládét, majd a krémet teljesen kihűtjük.
- Rummal ízesítjük.
- A tejszínt kemény habbá verjük, és összekeverjük a pudingos krémmel, hogy könnyű, habos állagot kapjunk.
Összeállítás
- A kihűlt kakaós piskótát három lapra vágjuk.
- A lapokat betöltjük a krémmel, és az oldalát is bevonjuk vele.
Díszítés
- A csokoládét mikróban vagy vízgőz felett felolvasztjuk, majd a torta tetejét bevonjuk vele.
- Megvárjuk, amíg megszilárdul.
- A tejszínt felverjük, és ezzel díszítjük a tortát.
Tipp
A piskótát könnyebb szeletelni, ha egy éjszakát pihentetjük. A rummal bátran ízesíthetjük a krémet, de gyerekeknek inkább hagyjuk el belőle.