Elkészítése
Hozzávalók:
- 4 tojást lemérek és ahány dkg, annyi cukor és liszt
- fél cs sütőpor
- pár kanál víz
Habcsóklap:
- 3 tojásfehérje
- 150 g cukor
Töltelék:
- fél liter növényi tejszín vagy fél liter állati
- 2 cs habfixáló
- 350 g eper
- ízlés szerint porcukor
Elkészítése:
4 tojást lemérek és ahány deka, annyi cukrot és annyi lisztet mérek ki. Ha kakaós piskótát szeretnék akkor annyival kevesebb lisztet teszek amennyi kakaót raktam bele.
A tojások sárgáját a cukor 3/4-ed részével, a fehérjét meg a maradék cukorral keverem ki habbá.
A lisztbe belekeverem a sütőport. A tojássárgájás keverékhez hozzáadok 4-5 kanál vizet, majd fokozatosan a lisztet és addig kanalazok hozzá vizet (kb 10-12 kanál összesen) amíg jól elkeveredik a liszttel. Ha kész, akkor óvatosan hozzáforgatom a habot. Kivajazott és lisztezett tortakarikába töltöm a tészta felét és 160 fokon sütöm, majd a maradék tésztát is.
A habcsóklaphoz a tojásfehérjét és cukrot gőz fölött keményre verjük majd 60 fokon addig szárítjuk, amíg a cukor nem gyöngyözik a felszínén.
A tejszínt felverjük a porcukorral.
Az egyik lapot megkenjük a tejszín felével, megrakjuk eperrel, majd rárakjuk a habcsóklapot, utána jöhet a tejszín másik fele, eper és végül a másik lap.
Tejszínhabbal körbekenjük és díszíthetjük tejszínhabbal. A díszítésnek csak a képzelet szabhat határt.

